3 maart 2017

Debuut van Gerda Blees

Aan doodgaan dachten we niet

Aan doodgaan dachten we niet

Een jongetje springt in de gracht om zijn pingpongbal te redden. Een mislukte kunstenares staat op het dak van een verzorgingsflat en herbeleeft een bijna dodelijk ongeluk. Een jonge man gaat dwars over een spoorlijn liggen om erachter te komen of hij nog wil leven.

Met vaste hand schildert Gerda Blees MA in dit debuut een wereld waarin mensen tot het uiterste gaan om de werkelijkheid naar hun hand te zetten. De tien verhalen in Aan doodgaan dachten we niet bevatten zulke verbluffende, beeldende en ritmische zinnen dat ze het zouden verdienen om te worden ingelijst.

Gerda Blees

Over Gerda Blees

Gerda Blees is docent en tutor bij het departement voor Taal, Literatuur en Communicatie en de opleiding Liberal Arts and Sciences. Ze werkt aan een promotieonderzoek naar de cognitie van receptief meertalige gesprekken tussen Nederlanders en Duitsers. Ze studeerde Liberal Arts and Sciences, Communicatiestudies en Bestuurs- en Organisatiewetenschap in Utrecht en werkte daarna enkele jaren als docent Communicatieve Vaardigheden bij de TU Delft.

Goed ontvangen

Het boek is goed ontvangen. Arnon Grunberg schreef erover in de Volkskrant. Een recensie op literair blog TZUM was lovend:

“Hoewel in elk verhaal, door een veelbelovende, vooruitwijzende zinsnede aan het begin of een twist aan het einde, de dood of in elk geval de kwetsbaarheid van de mens wordt aan- dan wel afgekondigd, bruist deze bundel van leven. Van de betrekkelijkheid die gevierd dient te worden.” 

 

Titel: Aan doodgaan dachten we niet

Auteur: Gerda Blees

Uitgeverij: Podium

ISBN: 978 90 5759 831 9