13 juli 2017

7 tips voor een uitdagende zomer

Wie niet graag stilzit tijdens de zomer, is bij de Universiteit Utrecht aan het goede adres. Hier vindt u zeven tips waarmee u een uitdagende zomer beleeft.

Leer een taal

Babel, partner van de Universiteit Utrecht, geeft zomercursussen op alle niveaus waarmee u uw Engels of Nederlands naar een hoger niveau kunt tillen.

Zet een goede basis neer voor een startup

Een bedrijf opzetten? Via verschillende begeleidingsvormen, cursussen of stages zet de universiteit graag een goed fundament met u neer voor slim en verantwoord ondernemerschap.

Volg een seniorenlezing

Bent u 50-plusser en wilt u een nieuw vakgebied ontdekken? Of misschien juist bijgepraat worden over ontwikkelingen in uw eigen vakgebied? Bekijk dan HOVO eens: cursussen en lezingen op universitair en hbo-niveau voor 50-plussers.

Twee meisjes kijken naar röntgenfoto's tijdens een tentoonstelling in het Universiteitsmuseum.
Universiteitsmuseum Utrecht.

Bezoek het Universiteitsmuseum

Een dag in het Universiteitsmuseum is een dag vol ontdekkingen. Jong en oud kan erop los experimenteren in het JeugdLAB, hengelen naar waterbeestjes in de vijver van de Oude Hortus of op zoek naar de meest uiteenlopende skeletten met de Skelettentour.

Ontdek de Botanische Tuinen

Wandel tussen planten van over de hele wereld, volg een rondleiding of strijk neer in het tuincafé. Overweeg ook vooral een bezoek aan het Vlinderfestival, de Bijendag of Plantenverkoopdag. Voor jong en oud is er in de Botanische Tuinen genoeg te doen.

Omslag van het boek 'Haalt de universiteit 2040' van Bert van der Zwaan.
Omslag van het boek van Bert van der Zwaan.

Lees: Haalt de universiteit 2040?

Een millennium lang verenigen wetenschap en onderwijs zich in universiteiten. De laatste 25 jaar verandert de wereld zo snel, dat de universiteit zich misschien een nieuwe rol zou moeten aanmeten. De opkomst van online leren, MOOC’s en rankings enerzijds en de argwaan jegens de wetenschap anderzijds schudden aan de eeuwenoude fundamenten.

Hoog tijd, vond rector magnificus Bert van der Zwaan, om de vorm en functie van de universiteit opnieuw te doordenken. “Haalt de universiteit 2040?”. Met deze vraag trok hij de wereld rond langs universiteiten, bedrijven, overheden en NGO’s.

Download hier het boek (gratis).

Doe een gratis online cursus

Vanuit uw luie stoel of hangmat een college volgen van een wetenschapper: het kan! Bekijk hieronder de vijf Massive Open Online Courses (MOOCs) van de universiteit. Deze zijn gratis, online en voor iedereen toegankelijk. Een MOOC kost u ongeveer twee tot acht uur per week.

Ebola: Essential Knowledge for Health Professionals (Gevorderd)

Gestart op 10 juli (inschrijving is nog mogelijk zolang de cursus loopt).

Clinical Epidemiology (Professional)

Start op 7 augustus.
Coursera.

Human Rights for Open Societies (Beginner)

Start op 4 september.
Coursera.

Understanding child development: from synapse to society (Beginner)

De start van de cursus wordt nog bekendgemaakt op Coursera.

Unravelling solutions for Future Food problems (Beginner)

De start van de cursus wordt nog bekendgemaakt op Coursera.