23 april 2019

Op weg naar een duurzame samenleving

3 juni Impact Night: Hoe maken we het verschil?

Skyscraper walvis REBO

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie nodigt belangstellenden van harte uit voor de Impact Night op 3 juni 2019. Eerst stond dit evenement gepland op 18 maart, het is afgelast vanwege het schietincident die dag in Utrecht. De Impact Night is een inspirerend avondprogramma in de Aula van het Academiegebouw met bijdragen van:

• Peter Glas, de Deltacommissaris van Nederland (keynote spreker)
  • Prof. Lars Tummers
  • Dr. Helen Toxopeus
  • Prof. Chris Backes

... en experts uit de praktijk:

• het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden (waterschap)
  • Renewi (​afvalverwerkingsbedrijf)
  • en Plastic Soup Surfer Merijn Tinga

Inloop vanaf 19.15, start om 19.45 uur

Voor de faculteit is 2019 het jaar van ‘de Walvis’. Tussen Hoog Catherijne en TivoliVredenburg ligt ‘Skyscraper’ – een grote walvis, gemaakt uit in zee gevonden plastic. Hij symboliseert onze betrokkenheid bij het duurzaamheidsvraagstuk.

Wie is verantwoordelijk?
Tijdens de REBO Impact Night 2019 staat de vraag centraal hoe we de transitie maken naar een duurzame samenleving. Waar ligt de verantwoordelijkheid voor deze transitie? Wat kunnen en mogen we verwachten van de overheid, en wat is de rol van bedrijven? Of moeten we het hebben van maatschappelijke organisaties en/of burgerinitiatieven? Wat kunnen burgers zelf doen? Nudges, kleine zetjes in de gewenste richting, kunnen hierbij helpen. Maar hoe maken we die mogelijk, en wie moet dat doen? Is dat toch weer een kwestie van overheidsinterventies? En welke verantwoordelijkheid heeft de universiteit eigenlijk?

Na afloop van de Impact Night (vanaf 21.15 uur) nodigen wij u uit om een feestelijke borrel te drinken met uw (oud-)studiegenoten, vrienden, collega’s en/of externe partners van de faculteit.

Bent u erbij? Meld u dan aan via deze link.

Vragen? Mail gerust naar rebo.bestuurssecretariaat@uu.nl.