28 jonge onderzoekers doen mee aan pitchcompetitie Breaking Science

Breaking Science is terug! Tijdens de jaarlijkse wetenschapscommunicatiewedstrijd krijgen startende onderzoekers 3 minuten de tijd om hun onderzoek of een wetenschappelijk concept uit hun vakgebied te pitchen. Wie vertelt het meest overtuigende wetenschappelijke verhaal van 2023?

Breaking Science wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. We streven ernaar om charismatische, opkomende onderzoekers te ontdekken die jou kunnen inspireren om de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken... en dat in een tijdsbestek van slechts 3 minuten!

Tijdens de heats en finale beoordeelt een jury alle pitches op inhoud, helderheid en uitstraling. De winnaar van de finale ontvangt € 1500 om te besteden aan het bijwonen van conferenties of zomercursussen.

Heats en finale

In totaal strijden 28 kandidaten tijdens vier heats, op 15 mei (heat 1), 17 mei (heat 2), 22 mei (heat 3) en 24 mei (heat 4). Elke heat stuurt zijn twee winnaars door naar de grote finale op 31 mei.

Kom je ook de deelnemers aanmoedigen? De voorrondes en finale vinden plaats in de bar van Cultureel Centrum Parnassos (Kruisstraat 201, Utrecht). De avonden beginnen om 19:00 en eindigen rond 21:00.

Kandidaten

Benieuwd welke onderzoekers meedoen aan Breaking Science? Op onze website vind je meer informatie over de kandidaten en hun onderzoek.

Meer informatie
Breaking Science