24 startups aan de slag met validatie en acceleratie bij UtrechtInc

UtrechtInc presenteert nieuwe lichting startups

UtrechtInc, een van de incubatoren aan het Utrecht Science Park, biedt met ingang van dit collegejaar maar liefst vier incubatieprogramma’s voor startende bedrijven. De eerste lichting van 24 deelnemende startups is inmiddels gestart. Benieuwd waar ze aan werken?

Bedrijfsincubatie in het kort

UtrechtInc heeft, naast een acceleratieprogramma voor startups die verder willen groeien, drie validatieprogramma’s: gericht op het beter begrijpen van product, klant en businessmodel. Begeleiding voor validatie is er specifiek voor tech-bedrijven, wetenschappers en studenten. Gemene deler van alle startups is schaalbaarheid en een software-component.

De uitbreiding van het aantal programma’s van één naar vier zorgt voor een flinke groei in het aantal deelnemers. De afgelopen twee jaar heeft UtrechtInc in totaal 24 startups begeleid; nu kwamen voor de eerste ronde – op het science-based programma na vinden alle programma’s twee keer per jaar plaats – al ruim veertig aanmeldingen binnen. Nu alle programma’s van start zijn gegaan presenteert UtrechtInc 'haar eerste batch'.

Hologrammen met medische toepassing

Deelnemers aan het accelaratieprogramma zijn onder andere leverancier van persoonlijke sportvoedingsschema’s EatMyRide en Holomoves, die met behulp van hologrammen beweging en gezond herstel onder patiënten stimuleren.

Maar liefst negen startups proberen wetenschap te vertalen naar een werkend businessmodel. Dit zijn met name medische bedrijven, zoals een fotograferende katheter (Scinvivo), een manier om nauwkeuriger gebruik te maken van CT-scans (Reperfuse) of een sterker magnetisch veld voor het verbeteren van de kwaliteit van MRI-scans (Wavetronica).

Oplossingen voor tweedehands kinderspul

Onder de tech-startups die deelnemen aan het validatieprogramma zit onder andere Circle of Parents, dat bouwt aan een marktplaats voor tweedehands kinderkleding. Valergy faciliteert de commerciële vastgoedsector bij het in kaart brengen van energiestromen en Brainial combineert met behulp van artificial intelligence interne bedrijfsinformatie en publieke gegevens voor een accurate go-to-market strategy.

Bij de vijf aangenomen studentenstartups zitten oplossingen voor ouders met kinderen die uit hun fiets groeien (BikeFlip) of een internationale oppas zoeken (Näpp), on demand insurance (Pivot) en tijdbesparend inventarismanagement voor kleine cafés en restaurants (ServeSupply).

Benieuwd naar alle bedrijven die deelnemen aan de programma’s? UtrechtInc. stelt ze hier alle 24 kort voor.