Dr. M.W.H.C. (Marianne) Bol-Schoenmakers

Docent
One Health Toxicology
m.bol-schoenmakers@uu.nl

Marianne Bol-Schoenmakers werkt binnen de toxicologie afdeling van het Insitute for Risk Assessment Sciences (IRAS) en is met name actief in het universitaire onderwijs: ze is coördinator van de BSc cursus Toxicologie die bij Biologie, Biomedische Wetenschappen en Diergeneeskunde worden verzorgd vanuit het IRAS, en ze draagt bij aan een interdisciplinaire BSc cursus die bij Geowetenschappen worden verzorgd. Ook is ze nauw betrokken bij het ontwikkelen van de master Health and Environment, bij ontwikkelen van post-graduate onderwijs en een cursus over toxische effecten van medicijnen in de Farmacie master.  In deze verschillende cursussen verzorgt ze ook onderwijsmodules. Daarnaast is ze betrokken bij het begeleiden van stages van bachelor en master studenten. In het kader van het VHP4Safety project over proefdiervrije methoden voor risico analyse van stoffen is ze betrokken bij opzetten van onderwijs programma's over dit thema voor bachelor, master en PhD studenten, en professionals.

 

Continue vernieuwing van het onderwijs een belangrijke aandachtspunt, en ze zet hiervoor digitale tools in wanneer dit een verrijking van het onderwijs zal opleveren. Ook heeft een interdisciplinaire aanpak van onderwijs haar interesse.

 

Tenslotte is Marianne voorzitter van de BSc examen commissie van Diergeneeskunde en ze is enkele jaren lid geweest van het Assessment Support Panel van de Graduate School of Life Sciences (GSLS) waarmee ze haar interesse voor het belang van betrouwbare toetsing handen en voeten kan geven. 

 

In aanvulling op het onderwijs is Marianne betrokken bij het onderzoek naar de ongewenste effecten van verschillende agentia (o.a. medicijnen, microplastics, chemicaliën) op het afweersysteem van met name de darm.