Dr. Anouk Keizer

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer H011
3584 CS Utrecht

Dr. Anouk Keizer

Universitair docent
Psychologische Functieleer
030 253 3572
a.keizer@uu.nl

Mijn naam is Anouk Keizer en ik werk als universitair docent bij de afdeling Psychologische Functieleer van de Universiteit Utrecht. Ik ben onderdeel van het Dijkermanlab en lid van het Helmholtz Instituut en de Utrecht Research Group for Eating Disorders.

Ik doe onderzoek naar de rol die (affectieve) aanraking speelt in mentale gezondheid. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in hoe gezonde mensen en mensen met een psychiatrische aandoening hun eigen lichaam waarnemen en beleven en hoe het lichaam bijdraagt aan de waarneming en ervaring van de omgeving. Welke processen spelen een cruciale rol in de beleving van ons lichaam? Kunnen we er zeker van zijn dat hoe we eruit zien in de spiegel ook overeenkomt met hoe we er daadwerkelijk uitzien of hoe anderen ons zien?

Mijn proefschrift richtte zich op lichaamsbeeldstoornissen in mensen met anorexia nervosa op het gebied van perceptie, actie en lichamelijke illusies. In mijn huidige onderzoek gebruik ik nieuwe en innovatieve paradigma's en technieken om lichaamsbeeldstoornissen beter te begrijpen. Ik heb een sterke focus op het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar de klinische praktijk.