Dr. Fred Beekman

Earth Simulation Lab
Princetonlaan 4
Kamer 1.36
3584 CB Utrecht

Dr. Fred Beekman

Universitair docent
Tectonics
030 253 7348
w.w.w.beekman@uu.nl

Dr Fred Beekman heeft een master degree in geofysica van Universiteit van Utrecht en een doctoraat van de Vrije Universiteit Amsterdam (VUA) op het onderwerp Numerical modelling of thick-skinned compressional intraplate deformation. Na een post-doc aanstelling bij IFPen in Frankrijk, begon hij in 1996 op de VUA, eerst als postdoctoral onderzoeker en later als senior onderzoeker. Sinds 2012 is hij universitair docent in the tektoniekgroep van de Universiteit Utrecht (UU).

Zijn onderzoeksinteresses betreffen de karakterisatie en modellering van sedimentaire bekkens, de exploratie van geo-energie, en de integratie van analoge en numerieke modelleermethodieken. Zijn huidig onderzoek richt zich met name op de exploratie en het kwantificeren van geo-energie in sedimentaire bekkens, met name  van diepere aardwarmte.

Hij was betrokken als PI and onderzoeker bij meerdere international onderzoeksprojecten, is (co-)auteur van meer dan 50 peer-reviewed publicaties, and was (co-)begeleider van 14 PhD studenten en ~100 MSc en Bsc studenten op de UU. Hij is lid van de AGU, EAGE, AAPG en KNGMG, en is Associate Editor van de Netherlands Journal of Geosciences.