Dr. Simone Veld

Dr. Simone Veld

PhD mentor
Algemeen
030 253 6077
s.i.veld@uu.nl
Vaardigheden

Dr. Simone Veld is PhD mentor bij de Graduate School van de Faculteit Geesteswetenschappen. Promovendi kunnen bij haar terecht voor coaching en advies. 

Ben jij promovendus bij Geesteswetenschappen en
- heb je moeite met het plannen van je werk en het halen van je deadlines?
- heb je last van faalangst, perfectionisme, of onzekerheid?
- heb je vaak last van stress?
- ervaar je problemen in het contact met je begeleider(s)?

Bij dit soort issues kan Simone je helpen. Zij is gediplomeerd coach en kan je een coachingstraject op maat bieden. Zodat je met minder moeite meer bereikt en met meer plezier aan het werk bent.

Wanneer kun je Simone inschakelen?

Je kunt terecht bij de promovendimentor voor:

 • begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling
 • een adviesgesprek
 • een coachingstraject
  • voor een acuut probleem
  • voor een langdurig probleem
  • doorlopende coaching

Contact en vorm van begeleiding

Je kunt per mail een afspraak maken met Simone. In overleg met haar spreek je af wat de doelen zijn van de gesprekken en hoe vaak en met welke frequentie jullie elkaar spreken.

Je kunt de gesprekken met Simone face-to-face, per telefoon of via Skype voeren. Ook kan zij je per e-mail of chat coachen (e-coaching). Een combinatie van de verschillende vormen is ook mogelijk.

Overleg met Simone wat voor jou de prettigste vorm is. In een intakegesprek verkent Simone samen met jou je situatie en vorm van begeleiding die hierbij aansluit.

Je kunt Simone mailen op s.i.veld@uu.nl

Ervaringen

Hieronder komen twee promovendi aan het woord over hun ervaringen met de begeleiding van Simone:

"Ik wist dat ik tijdens een promotietraject tegen struikelblokken aan zou gaan lopen, maar ik zag er tegenop om mezelf kwetsbaar op te stellen en anderen deelgenoot te maken van wat ik beschouwde als mijn eigen tekortkomingen. Het werd echter al snel duidelijk dat Simone een veilige plek bood waarin niet geoordeeld werd en waarin je op een positieve manier aan de slag gaat om je eigen kwaliteiten te ontdekken. Tijdens de gesprekken leerde ik op een andere, positievere manier naar mezelf te kijken. Ik heb daar met name veel praktische handvaten aan overgehouden om beter op mezelf te letten en om beter te zien wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Ik zou coaching van Simone aan iedereen aanraden omdat ze geen psychologisch geneuzel aanbiedt maar leuke, positieve en praktische tips!"

 "Wat ben ik blij dat ik bij Simone terecht gekomen ben! Ik was overwerkt en vond weinig steun binnen de organisatie. In eerste instantie was ik dan ook sceptisch over het benaderen van een coach: zij werkt ook voor de universiteit, dus zou ik door haar wel geholpen worden? Het antwoord was: ja! Simone luisterde heel goed naar me en dacht actief met me mee. Ze straalde rust uit en wist verschillende soorten oplossingen aan te bieden, die ik geheel vrijblijvend, en met haar begeleiding, kon uitproberen. Al na het eerste gesprek voelde ik me beter, want ik had weer aanknopingspunten gevonden om mijn situatie te verbeteren. Ook op de langere termijn bleef Simone actief betrokken en merkte ik dat ik zelf ook weer inspiratie kreeg om beter met de werkdruk die ik voelde om te gaan. Ik zou zeker aanraden om contact met haar op te nemen als je even niet meer weet hoe je verder moet, want Simone is vriendelijk, flexibel en vindingrijk en weet waar ze het over heeft!"

Begeleiding en advies

Je kunt bij Simone terecht als je advies nodig hebt. Bijvoorbeeld als je niet weet hoe je moet omgaan met een bepaalde lastige situatie of als je een moeilijke keuze moet maken. Simone helpt je dan om je eigen oplossing te vinden. Simone kan je ook helpen concrete stappen te zetten in de richting die je op wilt als professional door te kijken naar je wensen en je sterke kanten.

Coaching

Voor acute problemen kun je bij Simone terecht. Zij kan je coachen, zodat je daarna weer met nieuwe energie aan de slag kunt. Meestal duurt een dergelijk traject 3 tot 5 gesprekken. Voorbeelden:

 • een conflict met je begeleiders of andere collega’s
 • een impasse in je onderzoek
 • een gebrek aan motivatie

Ook voor langdurige problemen kun je naar Simone. Zij helpt je op een nieuwe manier naar je problemen te kijken en een oplossing te vinden die werkt. Meestal duurt zo’n traject 5 tot 7 gesprekken. Voorbeelden:

 • perfectionisme
 • uitstelgedrag
 • begeleiding die onvoldoende bij jou aansluit

Doorlopende coaching kan helpen om op een prettige manier aan het werk te blijven, als je motivatie en productiviteit hierbij gebaat zijn en/of als je coachende begeleiding nodig hebt en je begeleiders die niet geven.