Dr. Scott Douglas

Universitair hoofddocent
Public Governance and Management
s.c.douglas@uu.nl

Scott Douglas onderzoekt succesvolle samenwerking rond onmogelijke problemen. Specifiek wil hij de prestaties van samenwerkingen tussen overheden, bedrijven, en maatschappelijke organisaties verbeteren bij de aanpak van complexe problemen als laaggeletterheid, radicalisering, kindermishandeling en overgewicht. Het werk van Scott verscheen onder meer in  Public Administration Review, Public Management Review, Policy & Society en Evaluation.

Scott brengt onderzoek, onderwijs en maatschappelijke impact samen door innovatieve projecten waarin academici, studenten en praktijkmensen samen de prestaties van samenwerkingen onderzoeken. Scott leidde ondermeer projecten voor de NCTV, Stichting Lezen en Schrijven, de gemeente Utrecht, Arnhem en Rotterdam. Hij is part-time directeur van de Rekenkamer in Almere en draagt regelmatig bij aan de landelijke en lokale media.

Scott werkt voortdurend samen met collega's uit andere disciplines en andere landen om complexe maatschappelijke problemen beter te begrijpen. Hij is mede-oprichter van het interdisciplinanaire onderzoekshub Security in Open Societies en co-voorzitter van de Standing Group on Public Sector Performance van de European Group on Public Administration.

Scott bouwt innovatieve instrumenten om kennis te verzamelen en impact te maken. Hij bouwde met collega's van het UMC Utrecht en de Universiteit Oxford het gratis online Performance Management Game, is mede-oprichter en managing-editor van de open access Collaborative Governance Case Database en ontwikkelde met Stichting Lezen en Schrijven een werksessie voor het evalueren van de prestaties van lokale netwerken.

Scott is gepromoveerd aan de Universiteit van Oxford. Hij is verkozen als lid van de Utrecht Young Academy en van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor de Wetenschap.