S. (Syl) Blad MSc MA

Hugo R. Kruytgebouw
Padualaan 8
Kamer O104
3584 CH Utrecht

S. (Syl) Blad MSc MA

Opleidingsmanager
Education Institute Chemistry
030 253 3466
s.blad@uu.nl

Sinds 2019 ben ik opleidingsmanager bij het departement Scheikunde van de Universiteit Utrecht, waar ik in 2015 ben begonnen als onderwijscoördinator. Daarvoor heb ik jarenlang gewerkt als cursus-coördinator en docent bij de bachelor Bèta-Gamma Studies van de Universiteit van Amsterdam.

Qua educatie heb ik een Master in Wetenschapsfilosofie en een Master in Moleculaire Biologie. Als moleculair bioloog heb ik in het verleden vier jaar onderzoek gedaan naar de celwandarchitectuur van splijtgisten. Als filosoof heb ik op interdisciplinaire wijze literatuuronderzoek gedaan naar hoe het kan dat de mens, die genetisch zo verwant lijkt te zijn aan de andere primaten, toch tot zo een ander soort wezen is geëvolueerd.

Eerder heb ik verschillende functies gehad bij IMC Weekendschool. Dit is een school voor kinderen (10-14 jaar) die gemotiveerd zijn om 80 zondagen lang korte cursussen te komen volgen, gegeven door vrijwillige professionals uit verschillende beroepsvelden. Ik heb daar een compleet 3-jarig lesprogramma verzorgd, het alumniproject IMC Alumni opgeschaald, en gewerkt aan kwaliteitszorg, onderwijsinnovatie en beleidsadvies. Utrecht kent ook een IMC Weekendschool, die met de UU een samenwerkingsconvenant is aangegaan.