Drs. R.P.J.L. (Roeland) van Wesemael

Communicatieadviseur
Marketing, Communicatie en Multimedia

De faculteit Diergeneeskunde is een organisatie in beweging. Hierdoor hebben onze medewerkers op meerdere vlakken met veranderingen te maken. We innoveren ons onderwijs intensief, we maken onze huisvesting toekomstbestendig, we werken aan een aantrekkelijk werk- en leerklimaat en we lopen als Universiteit Utrecht voorop in de Open Science uitdaging om wetenschap meer open, betrouwbaar en relevant te maken voor de samenleving.

Dit vraagt wat van onze medewerkers. En communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. Daar draagt Roeland - als Team Lead Employee Engagement - aan bij. Hij is actief om collega's bij de faculteit Diergeneeskunde te informeren, te inspireren en met elkaar te verbinden. Daarin combineert hij zijn achtergrond als organisatiepsycholoog (hij is afgestuurd aan de UU) en zijn ervaring bij eerdere werkgevers: woningbouwcorporatie Portaal en de Volksbank.

Hij heeft een scherpe analyse, maakt zaken overzichtelijk en simpel, ziet de kracht van mensen en is resultaatgericht. Zijn kracht ligt daarbij in het maken van verbinding met mensen, het stellen van de juiste vragen en het zorgen voor beweging. Op een creatieve, persoonlijke en professionele manier.