Rosa Wevers MA

Promovendus
Genderstudies
r.l.l.wevers@uu.nl

Rosa Wevers is promovenda bij Gender Studies. Voor het project 'Facing Surveillance: Artistic Strategies in Times of Control' onderzoekt ze hoe kunsttentoonstellingen de complexe culturele en politieke implicaties van surveillance tastbaar en zichtbaar kunnen maken. Daarbij is ze specifiek geïnteresseerd in de manier waarop curators en tentoonstellingen mensen bewust maken van de processen van in- en uitsluiting die verbonden zijn met surveillance. Het project wordt begeleid door Prof. dr. Rosemarie Buikema, Prof. dr. Beatrice de Graaf en dr. Evelyn Wan, en wordt gefinancierd door NWO Promoties in de Geesteswetenschappen.

 

Als onderdeel van haar onderzoek cureerde Rosa de tentoonstelling 'Face Value: Surveillance and Identity in the Age of Digital Face Recognition' in samenwerking met IMPAKT [Centre for Media Culture] en het Nederlands Film Festival.


Tussen 2017 en 2019 werkte Rosa bij de Universiteit Utrecht als docent Gender Studies, als coördinator van de Gender & Diversity Hub en als coördinator/onderzoeksassistent bij MOED (Museum of Equality and Difference).