Prof. dr. R Bleys

Hoogleraar
Geneeskunde
r.l.a.w.bleys@umcutrecht.nl

“Wetenschappelijk onderzoek wil zeggen dat je de grenzen van je vakgebied verlegt. Het is een creatief en uitdagend proces en kent binnen ons vakgebied diverse vormen.”

Onderzoeksfocus: Anatomie, Autonome zenuwstelsel, Anatomie van het hoofd- en halsgebied, Anatomische aspecten van slokdarmoperaties

Ronald Bleys is hoogleraar Klinische Anatomie aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht/Universitair Medisch Centrum Utrecht en voorzitter van de Faculty Club, de centrale ontmoetingsplaats voor leden van de Utrechtse universitaire gemeenschap en haar (buitenlandse) gasten.

Onderzoek van het autonome zenuwstelsel

Zijn onderzoek richt zich op het autonome zenuwstelsel, vooral in interactie met het vaatstelsel en ontstekingen. In samenwerking met vooral snijdend specialisten participeert hij regelmatig in klinisch anatomische onderzoeksprojecten. Het onderzoek naar resecties bij slokdarmkanker is daarbij een belangrijk aandachtsgebied.

Onderwijs

Binnen de anatomie is zijn echte specialiteit het hoofd-halsgebied maar hij is vooral een allround anatoom met een enorme onderwijservaring, niet alleen gericht op het geneeskunde curriculum maar ook op de vervolgopleidingen. Op zijn afdeling vinden vele internationale bij- en nascholingscursussen voor specialisten plaats. Voorts levert hij bijdragen aan vernieuwingen in het onderwijs zoals het ontwikkelen en implementeren van virtuele 3D anatomische modellen.

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/villa-vdb/841acae8-08bb-42c6-bbbb-aeb6b54a9851/2023-02-16-lichaam-schenken-aan-de-wetenschap-binnenkort-weer-mogelijk


 

Leeropdracht
Klinische Anatomie
Oratiedatum
08-02-2013