R.J.M. (Rosan) Reusken

R.J.M. (Rosan) Reusken

Communicatieadviseur
Marketing, Communicatie en Multimedia
06 38 169 776
r.j.m.reusken@uu.nl

Wetenschap en samenleving verbinden


Ik werk als adviseur wetenschapscommunicatie bij de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ik help wetenschappers bij het helder overbrengen van hun boodschap. Geen teksten en presentaties vol nuances, jargon en achtergrondinformatie, maar een duidelijk verhaal. Of dat nou is voor kinderen, journalisten of samenwerkingspartners. Daar zijn verfrissende en inspirerende manieren voor! Net als voor het meten van impact van je communicatie.

 

Mijn doel is om de wetenschap meer open, betrouwbaar en relevant te maken voor de samenleving.


Mijn werk bestaat zoal uit:

  • Communicatieadvies voor wetenschappers van de faculteit Diergeneeskunde, over onder meer presentaties, media-optredens, kennisdeling Tweede Kamer, citizen science onderzoek, public engagement activitieten, nieuwe onderzoeksresultaten en ander nieuws, rapportages, fact-sheets en opiniestukken.
  • Communicatieadvies voor samenwerkingsverbanden zoals Netherlands Centre for One Health, CLAIRE en Regio Deal Foodvalley
  • Schrijven nieuws- en persberichten en nieuws pluggen bij journalisten
  • Maken van het magazine Vetscience en Vetscience International
  • Organiseren van evenementen voor stakeholders (zoals debatten, dialogen en werkbezoeken) en voor publiek (zoals pop-up colleges en het Weekend van de Wetenschap)

Daarnaast ben ik key-user van de profielpagina's.

 

Afdeling

De afdeling Marketing, Communicatie en Multimedia draagt bij aan het doel van de faculteit Diergeneeskunde om de relatie met haar omgeving te versterken en daardoor meer talent, klanten, onderzoeksopdrachten en financiƫn aan te trekken.