Dr. Pieter de Bordes

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer E3.32
3584 CS Utrecht

Dr. Pieter de Bordes

Onderwijskundig adviseur/trainer
Onderwijsadvies & training
p.f.debordes@uu.nl

Dr Pieter de Bordes werkt bij Onderwijsadvies & Training (UU) als trainer, coach en adviseur. Hij begeleidt onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs binnen universiteiten, overheidsinstellingen en het bedrijfsleven. Hij is als ontwikkelingspsycholoog gespecialiseerd in het stimuleren van inzichtontwikkeling

Op speelse en enthousiaste wijze verzorgt hij trainingen voor (startende) docenten die lesgeven of individuele begeleiding. Voorbeelden van deze trainingen zijn ‘Start to Teach’, ‘Supervising PhD research’, en ‘Supervising Trainee Development’. Hiernaast begeleidt hij onderwijsprofessionals in hun aanpak en professionalisering met coaching gesprekken en intervisiesessies. 

Als adviseur begeleidt hij onderwijsmanagers bij het (her)ontwerp van cursussen en gehele opleidingen, zoals cursussen en scriptiestages aan de Rechtenfaculteit en een master aan de Faculteit Sociale Wetenschappen. Daarnaast geeft hij strategisch advies bij het organiseren en besturen van onderwijs over onderwerpen zoals het werkgeluk- en druk onder docenten, professionaliseringstrajecten, en de inzetbaarheid van studenten als onderwijzer.