Dr. M.S. (Marie-Louise) Goudeau

Universitair Medisch Centrum Utrecht
Heidelberglaan 100
Kamer G01.503
3584 CX Utrecht

Dr. M.S. (Marie-Louise) Goudeau

Informatie-/collectiespecialist
Universiteitsbibliotheek Utrecht
06 42 097 370
m.s.goudeau@uu.nl

Als educatiespecialist voor de universiteitsbibliotheek ben ik gespecialiseerd in het aanleren van informatievaardigheden: o.a. Het zoeken en vinden van academische literatuur, mediawijsheid, datageletterdheid, metageletterdheid en open science skills.  Ten behoeve van het aanleren van dergelijke vaardigheden ontwikkel ik diverse trainingsmaterialen zoals online modules op het Ulearning platform.

Je kunt bij mij terecht met advies en ondersteuning met integreren van informatievaardigheden in je onderwijs, vragen over onze trainingsmaterialen en workshops en het eventueel ontwikkelen van nieuwe leermaterialen voor het aanleren van informatievaardigheden binnen je onderwijs.

 

Daarnaast ondersteunen en adviseren we als universiteitsbibliotheek docenten bij het open delen van hun leermaterialen (zogenaamde Open Educational  Resources) en copyright issues.

 

Studenten en andere die op zoek zijn naar hoe ze zichzelf informatievaardig kunnen maken:

Bekijk wat de Universiteitsbibliotheek Utrecht voor jouw kan betekenen tijdens de studie. Van hulp bij zoekstrategie tot het uploaden van uw scriptie.

 

Daarnaast organiseren mijn collega's van de Universiteitsbibliotheek en RDM support samen met diverse partners zoals ITS en het Digital Centre for Humanities diverse workshops. Je kunt hierbij denken aan workshops over systematisch zoeken naar literatuur, digital scholarship, bijzonder collecties, data, code en software. In de agenda van de universiteitsbibliotheek vind je de nieuwste data van deze workshops en andere bijeenkomsten.


Waarom zijn Informatievaardigheden belangrijk en hoe leer je ze het beste?