Dr. Minke Hajer

Onderzoeker
Urban Geography

Minke Hajer is een postdoctoraal onderzoeker bij het I-Claim-project. Het doel van dit project is om het brede spectrum en de verschillende oorzaken van de irreguliere status van migranten te laten zien, evenals de impact ervan op migrantengezinnen, via een intersectionele en intergenerationele lens. Het project combineert de noodzaak om wetenschappelijke kennis en theoretisering over de productie van irregulariteit te bevorderen met de urgentie om bij te dragen aan zowel beleid als het publieke debat gericht op het verbeteren van de levens van geirregulariseerde migrantengezinnen in Europa.

Voordat ze haar huidige functie bekleedde, werkte ze als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Groningen, waar ze de arbeidsmarktintegratie van vluchtelingen in het noorden van Nederland bestudeerde; en als postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Milaan, waar ze betrokken was bij onderzoeksprojecten met betrekking tot de integratie van asielzoekers in Italië en de regularisatie van irreguliere migranten arbeiders in 2020 in Italië. Ze heeft een joint doctorate behaald aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Milaan, waarvoor ze de burgerschapsstrijd van irreguliere migranten in sociale bewegingen in Amsterdam (Nederland) en Turijn (Italië) bestudeerde.

In 2023 was ze medeauteur van het boek ‘Irregular Migration’, onderdeel van de IMISCOE research series. Dit is hier open access beschikbaar.