Drs. Matthijs Heijstek

Promovendus
Pedagogiek in Diverse Samenlevingen
m.a.heijstek@uu.nl

Matthijs Heijstek is als orthopedagoog-generalist werkzaam in de zorg aan mensen met verstandelijke beperking bij Zozijn. Daarnaast doet hij als buitenpromovendus bij de Universiteit Utrecht onderzoek via de leerstoel van Prof. dr. Marian Jongmans.

Matthijs studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen in 2005 is hij als gedragsdeskundige gaan werken bij Amerpoort, een organisatie voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Baarn/Soest. Bij Amerpoort specialiseerde Matthijs zich in de zorg en behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag. Hij schreef in die tijd een aantal boeken voor begeleiders, waaronder: Methode ARGOS; handvatten voor begeleiders van mensen met een hechtingsstoornis en een verstandelijke beperking.

Hij combineerde de werkzaamheden bij Amerpoort sinds 2016 met de functie van stagedocent in de masteropleiding van de CCFES aan de Universiteit Utrecht. Hij is sinds 2020 in dienst van Zozijn en combineert zijn klinisch werk daar met onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Matthijs doet onderzoek naar interventies bij probleemgedrag die voortkomen vanuit een stressmodel.