Laura Hendricx is Software Asset Manager bij de directie Information and Technology Services (cluster Administration, afdeling Continuity of Delivery Services). Software Asset Management (SAM) is het complete proces rondom het beheren en optimaliseren van de aankoop, het onderhoud en de implementatie van softwarepakketten binnen de organisatie. Ook het opzetten van softwarebeleid en communicatie horen bij SAM.

Zij is sinds 2013 lid van de Dienstraad van de Bestuursdienst (medezeggenschap Universiteit Utrecht), die opkomt voor de belangen van de medewerkers en tracht besluitvorming te versterken. Daarnaast is zij lid van het Netwerk Diversiteit & Inclusie Bestuursdienst (sinds januari 2020), gecoördineerd door de Taskforce Diversiteit en Inclusie, ambassadeur (‘fan’) van het Netwerk USP Inclusief (sinds september 2021) en kernteamlid van Accessible Academia (sinds oktober 2022).

Ze schreef enkele blogs en opiniestukken voor DUB, de nieuws- en opiniesite van de Universiteit Utrecht.

Naast haar werk voor de universiteit heeft Laura haar eigen bedrijf Josepha.nl als webdeveloper, is ze enthousiast Wikipediaan en zingt ze in een koor, het Wim Egz Ensemble.

(Profielfoto door Mark Uwland.)