Dr. J.P. (Jet) van der Zijden

Dr. J.P. (Jet) van der Zijden

Universitair hoofddocent
Pharmacoepi. and Clinical Pharmacol.
j.p.vanderzijden@uu.nl

Jet van der Zijden heeft in 2003 haar Master Biologie afgerond en is toen begonnen aan haar promotie-onderzoek over hersenplasticiteit na een beroerte bij het Image Science Institute van het UMC Utrecht. Sinds de afronding van haar proefschrift in 2008 is Jet werkzaam als docent.

In de periode 2008-2011 werkte ze als docent academische vaardigheden bij de opleiding Psychobiologie van de Universiteit van Amsterdam. Hier heeft ze, naast het geven van onderwijs ook bijgedragen aan de ontwikkeling en organisatie van het onderwijsprogramma . In 2010 heeft Jet haar Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) behaald.

Jet is sinds 2011 werkzaam als docent bij de divisie Farmaco-epidemiologie en klinische farmacologie. Ze is docent en coördinator in de Bachelor Farmacie en richt zich in haar onderwijs en onderzoek met name op de transitie van middelbare school naar universiteit (first-year experience). Ook is zij programma-coordinator van de europese e-learning master-opleiding "Eu2P- European programme in Pharmacovigilance and Pharmacoepidemiology".