Dr. Enno Maessen

Universitair docent
Politieke geschiedenis
j.m.a.h.maessen@uu.nl

Dr. Enno Maessen is universitair docent Politieke Geschiedenis.

Zijn onderzoeksinteresses bevinden zich op het snijvlak van stadsgeschiedenis, het moderne Turkije, het oostelijke Middellandse Zeegebied, sociale bewegingen en de politiek van representatie in de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij heeft gepubliceerd in Patterns of Prejudice, Middle Eastern Studies, het Journal of the Ottoman and Turkish Studies Association, het International Journal for History Culture and Modernity en Stadsgeschiedenis. Zijn recente boek Representing Modern Istanbul (2022) verscheen bij I.B. Tauris. Voordat hij aan de Universiteit Utrecht werkte, was Enno Maessen docent bij de afdeling Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2019 zijn proefschrift - Building Beyoglu: Histories of Place in a Central District in Istanbul verdedigde. Naast zijn academische publicaties schrijft hij voor diverse populaire media.

Aan de Universiteit Utrecht doceert Dr. Maessen bij de opleiding Geschiedenis en is hij kerndocent in de interdisciplinaire opleiding Politics, Philosophy and Economics (PPE).

Dr. Maessen is medeoprichter van het Turkije Studies Netwerk in de Lage Landen (TSN), een onafhankelijk, onpartijdig, multidisciplinair academisch platform waar onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de studie van Turkije samenkomen en van gedachten wisselen, met name in de Lage Landen.