Dr. Jeroen Janssen

Martinus J. Langeveldgebouw
Heidelberglaan 1
Kamer F314
3584 CS Utrecht

Dr. Jeroen Janssen

Universitair hoofddocent
Educatie
030 253 3507
j.j.h.m.janssen@uu.nl

‘De overgang van de middelbare school naar de universiteit verloopt vooral voor eerste-generatiestudenten niet altijd makkelijk. Ik wil zorgen dat zij al het gevoel krijgen thuis te horen op de universiteit vóór ze aan hun studie beginnen en daarmee bijdragen aan hun studiesucces en ervaringen.’


Jeroen Janssen is universitair hoofddocent voor de afdeling Educatie aan de Faculteit Sociale Wetenschappen


In zijn onderzoek richt Janssen zich met name op interactieprocessen en zelfregulatie in het onderwijs en onderzoekt daarbij hoe onderwijstechnologie dit kan ondersteunen. Hij combineert onderwijs en onderzoek door onderwijswetenschappelijk onderzoek in zijn onderwijs centraal te stellen. Via lezingen, blogs en social media maakt hij het belang van onderwijsonderzoek voor de onderwijspraktijk duidelijk.


Als senior fellow aan het Centre for Academic Teaching werkt Janssen aan verschillende innovatieprojecten voor eerste generatiestudenten. Onder meer hoe voor deze groep de overgang van de middelbare school naar de universiteit makkelijker kan worden gemaakt.


Janssen is opleidingsdirecteur van de bachelor Onderwijswetenschappen, de Academische Leraren Opleiding Primair Onderwijs en de master Educational Sciences. Daarnaast is hij onder meer lid van de Editorial Board van de International Journal of Computer-Supported Collaborative Learning en Associate Editor van Journal of Computer Assisted Learning.