Dr. Judith Verstegen

Vening Meineszgebouw A
Princetonlaan 8a
Kamer 6.44
3584 CB Utrecht

Dr. Judith Verstegen

Universitair docent
Urban Geography
030 253 1368
j.a.verstegen@uu.nl

Ik ben een Geo-Informatie wetenschapper bij het department sociale geografie en planologie. Hier onderzoek en onderwijs ik de interactie tussen mensen en hun omgeving met ruimtelijke modellen en analyses. Mijn hoofdanalyse methoden zijn geosimulatiemodellen en ruimtelijke optimalisatie. Samenwerking met domeinexperts is wat dit voor mij elke keer weer leerzaam maakt, omdat zij theoriën en data over het te analyseren systeem hebben die benodigd zijn om de modellen te bouwen.

 

Het scala aan systemen waar ik aan gewerkt heb is daardoor zeer divers qua onderwerp en schaal. Ik heb bijvoorbeeld stedelijke uitbreiding gemodelleerd, het navigatiegedrag van voetgangers gesimuleerd (met voormalig PhD student Gabriele Filomena), de locatie van preventiemaatregelen tegen erosie en brand geoptimaliseerd (met voormalig PhD student Moritz Hildemann), en de kwetsbaarheid van inheemse gebieden in de Braziliaanse Amazone geanalyseerd (met voormalig PhD student Ana Rorato).

 

Zie hier mijn keynote over ruimtelijke optimalisatie op het Spatial Data Science Symposium 2023:

Een college over ruimtelijk modelleren op de OpenGeoHub summer school in 2019:

Video van simulatiemodellen van vuur voor de virtual reality sand box, ontwikkeld door drie groepen student in een vak dat ik gegeven heb.