Prof. dr. E. (Erik) Teske

Jeannette Donker-Voetgebouw
Yalelaan 104-106
Kamer 1.023
3584 CM Utrecht

Prof. dr. E. (Erik) Teske

Universitair hoofddocent
Inwendige Ziekten
030 253 1592

Erik Teske is afgestudeerd in Utrecht in 1982. Na een internship en residency is hij specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren geworden in 1986. Hierna heeft hij een KWF fellowship in oncologie gevolgd in het NKI in Amsterdam van 1987-1989. In 1993 is hij gepromoveerd op het non-Hodgkin lymfoom bij de hond. Momenteel is hij hoofd van de Medische Oncologie bij het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren, Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij part-time hoogleraar in de medische oncologie bij de Universiteit van Luik, België.

Zijn expertises liggen vooral in de klinische cytologie, epidemiologie en oncologie. Onderzoeksvelden zijn maligne lymfoom bij hond en kat en prostaatkanker bij de hond. Hij heeft ongeveer 160 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften (waarvan diversen over cytologie), 17 boek hoofdstukken  en meer dan 190 andere publicaties op zijn naam staan. Hij heeft meer dan 160 presentaties bij internationale congressen gegeven. Sinds meer dan 30 jaar organiseert hij een internationale ESAVS cursus in inwendige ziekten voor dierenarts-practici uit heel Europa.

Dr Teske was de oprichter en eerste president van het Europese College for Veterinaire Internal medicine, is president van de European Board of Veterinary Specialisation geweest, en is momenteel voorzitter van de Nederlandse Registratie Commissie voor specialisten. Voor deze inspanningen heeft hij in 2016 de EBVS Award for outstanding contributions to veterinary specialisation in Europe ontvangen.  Hij is zowel specialist interne geneeskunde als specialist oncologie. Daarnaast is hij ere-lid van het European College of Veterinary Clinical Pathology en de Groep Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de KNMvD, en heeft in 2006 de WSAVA Hill’s Excellence in Veterinary Healthcare Award mogen ontvangen en in 2016 de WSAVA International Award for Scientific Achievement. In oktober 2017 is hem een eredoctoraat verleend door de Zweedse Universiteit voor Agrarische Wetenschappen in Uppsala.