Sinds 2006 werk ik bij het Freudenthal Instituut als docent wetenschapscommunicatie. In eerste instantie heb ik verdiepend onderwijs op masterniveau gegeven op het gebied van Wetenschaps- en Techniekcommunicatie, naast schrijf- en presentatievaardigheden. Ook productontwikkeling op het gebied van de wetenschapscommunicatie en informele wetenschapseducatie is een van mijn onderwijsgebieden. Naast een focus op masterniveau, ontwikkel ik ook onderwijs voor de beta-bachelors op het gebied van wetenschapscommunicatie en heb ik een korte krachtige cursus wetenschapscommunicatie met het algemene publiek voor beta-aio's gemaakt. Qua onderzoek ben ik geinteresseerd in inclusie en diversiteitsvraagstukken op het gebied van wetenschapscommunicatie(onderwijs).
Van origine ben ik bioloog en wetenschapsjournalist. Ik heb 11 jaar bij Radio Nederland Wereldomroep gewerkt. Deze twee expertises neem ik mee in mijn wetenschapscommunicatieve onderwijs. Praten over je werk kan iedereen maar er effectief over communiceren met verschillende doelgroepen, da's een stuk lastiger, zeker nu wetenschap steeds complexer wordt en boodschappen vaak steeds controversieler. In communicatieaanpakken wordt interactie met en betrokkenheid van het publiek steeds belangrijker, vandaar dat het ook zo fijn is dat de UU Public Engagement zo hoog in het vaandel heeft staan.
Direct gerelateerd aan mijn functie is mijn rol als lid van de ‘onderwijsraad’ van het Museon-Omniversum (= wetenschapsmuseum in Den Haag). We (onderwijspartners uit WO, HBO en MBO) worden zo eens in het jaar aldaar uitgenodigd om met het museum onderwijsgerelateerde issues te bespreken.
'De wetenschapper die verzucht dat zijn boodschap te ingewikkeld is om over te brengen op het grote publiek, heeft er zelf gewoon niet genoeg van begrepen.' (Ronald Plasterk, 2007)