Interventie onderzoek naar school-gerelateerde stress in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor meer informatie ga naar www.stresslessproject.nl of Stress Less Project.
Interventie onderzoek naar de effectiviteit van SterkWerk. Voor meer informatie, ga naar www.sterkwerkschool.nl of SterkWerk.
Jeugdreclassering in Verbinding (JRiV) is tussen 2022 en 2024 ontwikkeld als landelijk uniforme werkwijze voor jeugdreclassering, met ruimte voor maatwerk, waarmee beoogd wordt de effectiviteit van de aanpak van jeugdcriminaliteit en de verdere ontwikkeling van evidence-based interventies voor risicojongeren te versterken (Kamerbrief over de ontwikkelingen in jeugdcriminaliteit, 23 juni 2021). De ontwikkeling van JRiV zou in 2024 worden afgerond en vervolgens landelijk geïmplementeerd. Naast de nieuwe methodiek wordt ook een nieuwe menukaart/routekaart geïntroduceerd ter ondersteuning van de (juridische) besluitvorming door de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtspraak, die jeugdreclassering respectievelijk kunnen adviseren, eisen en opleggen.
Om deze nieuwe werkwijze te laten slagen, dat wil zeggen te laten bijdragen aan de veiligheid van de samenleving en de positieve ontwikkeling van jongeren, zijn succesvolle implementatie en het waarborgen van de programma-integriteit cruciaal. Voorliggende procesevaluatie heeft tot doel de ontwikkeling en implementatie van JRiV en de ervaringen met deze nieuwe methodiek en werkwijze in kaart te brengen, om eventuele knelpunten te identificeren en aanbevelingen te doen voor verbetering.