Premasterprogramma

Denk je erover om na je hbo-bachelor het masterprogramma Verplegingswetenschap te volgen? Het premasterprogramma Klinische gezondheidswetenschappen is bedoeld om deficiënties in kennis en op het gebied van academische vaardigheden die gevraagd worden van een wo-bachelor weg te werken. Het is daarnaast ook mogelijk om het premasterprogramma in je minor-ruimte op het hbo te volgen.

Aan het einde van dit premasterjaar ben je toegerust met de vereiste academische competenties zodat je de masterstudie met succes kunt volgen. In de premaster leer je aan de brug te slaan tussen het 'doen' en het 'denken'.

Start en studie-omvang

Het premastertraject duurt een jaar en heeft een studie-omvang van totaal 30 EC (= 840 studiebelastingsuren). De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week. Het contactonderwijs is op vrijdag meestal van 9.00 tot 17.00 uur. Bij uitzondering vindt ook avondonderwijs plaats. Sommige premasters van de Universiteit Utrecht starten ook in februari. Onze premaster start één keer per jaar na de zomer.

Hoewel veel literatuur in het Engels is, is de voertaal van het traject Nederlands. Er zijn twee instroommogelijkheden voor het premasterprogramma:

Meer weten?