De Universiteit Utrecht heeft de meeste tevreden studenten van alle zes brede, klassieke universiteiten en is daarmee de beste van Nederland. Dat concludeert Weekblad Elsevier in zijn jaarlijkse special ‘Beste Studies’, die op 3 oktober voor de 24ste keer verscheen.

De ranking van de beste opleidingen per domein en per type hoger onderwijs is door Elsevier, samen met onderzoeksbureau ResearchNed, opgesteld op basis van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2018. De studie met de hoogste studenttevredenheid in de NSE, geldt daarbij als de beste studie binnen het domein.

Elsevier heeft de NSE-data aangevuld met gegevens over onder meer toelatingsbeleid, studentenpopulatie, studierendement en – nieuw – mogelijkheden voor studie in het buitenland en ‘waar werken de beste docenten?’. Uit de analyse blijkt dat UU-studenten bij elf van de vijfenveertig bacheloropleidingen significant tevredener zijn dan het landelijke WO-gemiddelde.

Beste UU-opleidingen in de (research-)masterfase:

• Arts - Klinisch Onderzoeker (SUMMA)
  • Communicatie- & Informatiewetenschappen
  • Geneeskunde