Testimonials

Ik denk dat er weinig banen zijn die beter aansluiten op deze master dan mijn huidige functie als consultant strategisch HRM

Momenteel werk ik als consultant strategisch HRM bij Berenschot. In deze functie richt ik mij op een breed pakket aan strategische HRM vraagstukken op uiteenlopende onderwerpen. Van duurzame inzetbaarheid en competentiemanagement tot aan werving en selectie en diversiteit en inclusie. Onze opdrachten zijn vaak adviestrajecten, onderzoeken of een combinatie hiervan. We voeren deze opdrachten uit bij zowel publieke als private organisaties. Wat ik nu des te meer merk is dat het programma van de master op een realistische en praktijkgerichte manier weergeeft met welke vraagstukken organisaties worstelen. Niet alleen het basisprogramma sluit goed aan, maar ook mijn keuzevakken, met name het vak Organisatiedynamiek, komen goed van pas. Geregeld is de onderliggende dynamiek onderdeel van het vraagstuk dat bij een klant ligt.

Mijn werk lijkt in veel aspecten op de projecten en onderzoeken die ik tijdens de master Strategisch HRM heb gedaan. Zo heb ik als afstudeeronderzoek een kwalitatief onderzoek uitgevoerd naar de duurzame inzetbaarheid van oudere werknemers bij een publieke organisatie en herken ik veel van dit onderzoek in de opdrachten die we bij Berenschot op dit gebied doen. Ik denk dat er weinig banen zijn die beter aansluiten op deze master dan mijn huidige functie. Het is heel leuk dat ik nu mag samenwerken met collega’s en stagiaires die ook deze master hebben gedaan.

Sam Mellink
MSc Strategisch Human Resource Management