Testimonials

Veelzijdig, verdiepend en een goede voorbereiding op de rechtspraktijk

Ben Polman

De master Strafrecht aan de Universiteit Utrecht was voor mij de ideale master. Het volgen van deze master heeft ervoor gezorgd dat ik straks als een veelzijdig jurist, met zowel goede academische vaardigheden als praktische kennis van het recht, de arbeidsmarkt op ga. Ik heb inzicht gekregen  in rechtsontwikkelingen en bijzondere regelgeving. En ik heb gewerkt aan mijn creativiteit en schrijfvaardigheid door het strafproces aan de hand van een echt strafdossier vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en een pleidooi te schrijven.

Het masterprogramma is veelzijdig. Zo moest ik mij in een jaar tijd veel deelgebieden van het strafrecht eigen maken. Gedurende de gehele master word je begeleid door zeer gedreven en gepassioneerde professoren en docenten, die altijd de tijd nemen om je waar nodig te ondersteunen. Op die manier word je niet alleen gestimuleerd om echt álles uit je master te halen, maar doe je dit ook nog eens met veel plezier en enthousiasme!

Binnenkort begin ik aan een stage bij een gerenommeerd advocatenkantoor in Amsterdam. Hier zie ik erg naar uit; de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn master Strafrecht gaat hierbij zeker van pas komen. Kortom, de master Strafrecht aan de Universiteit Utrecht heeft mij de kans geboden alles uit mijn master te halen. Veelzijdig, verdiepend en een goede voorbereiding op de rechtspraktijk. Een absolute aanrader dus!

Ben Polman, LLM Strafrecht


Het programma sluit naadloos aan op de praktijk

Esen Tekcan

Het strafrecht heeft mij altijd al gefascineerd en als rechtsgebied spreekt het meestal  tot de verbeelding. Ingrijpende gebeurtenissen en interessante zaken trekken al snel veel aandacht. Er gaat immers geen dag voorbij zonder dat het strafrecht de revue passeert in de media. Voordat ik aan mijn master begon, heb ik stage gelopen bij een strafrechtkantoor. Tijdens mijn stage kreeg ik te maken met werkzaamheden en onderwerpen die ik nog niet eerder had bestudeerd. In mijn beleving was er een flinke kloof tussen theorie en praktijk. Echter, toen ik eenmaal aan mijn master was begonnen, bleek het programma naadloos aan te sluiten op de praktijk. Mede dankzij het verplichte vak Bijzonder Strafrecht werd de lacune verkleind, omdat dit onderdeel in de praktijk zeer van belang bleek te zijn. Ook het leren schrijven van een goed pleidooi en requisitoir is uiteraard erg nuttig. Het programma biedt heldere praktijkvoorbeelden, werpt een Europees perspectief op het strafrecht en de docenten behoren tot de top van Nederland.

Tijdens de master word je ook in contact gebracht met potentiële werkgevers. Door middel van het platform Strafrecht Community worden studenten op de hoogte gebracht van diverse mogelijke stageplekken of andere werkzaamheden bij advocatenkantoren. Via deze master maakte ik ook kennis met de studievereniging Ad Informandum die specifiek voor strafrecht- en criminologiestudenten activiteiten organiseert. Zodra ik mijn master heb afgerond, wil ik drie maanden reizen voor ik begin aan mijn werkende leven. Al geruime tijd heb ik mijn zinnen gezet op een carrière bij het Openbaar Ministerie, maar door de verdieping die de master biedt, zijn diverse andere terreinen binnen de arbeidsmarkt nu ook interessante opties.

Esen Tekcan, LLM Strafrecht


De gastcolleges zorgden voor een realistisch beeld van de dagelijkse strafpraktijk

Eline IJsselstein

De keuze voor strafrecht was voor mij snel gemaakt. Al tijdens de bachelor lag mijn interesse bij dit rechtsgebied en mijn stage bij een militair strafrecht advocaat versterkte deze interesse. Ik heb het afgelopen jaar met enorm veel plezier deelgenomen aan het masterprogramma Strafrecht.

In het kader van strafprocesrecht schreven we op basis van een bestaand dossier onder meer een vordering gevangenhouding en een pleitnota. Tot die tijd had ik tijdens mijn studie (afgezien van het schrijven van o.a. pleitnota’s tijdens mijn stage) nog geen enkele praktische leerervaring opgedaan. Een leuke uitdaging dus!

De gastcolleges van een senior-rechter, een officier van justitie en een advocaat zorgden bovendien voor een realistisch beeld van de dagelijkse strafpraktijk. Dankzij de enorme inzet van de docenten, hun enthousiasme en de gave om iedere les interessant te maken, kijk ik terug op een leuk en leerzaam jaar. Ik beveel iedereen de Universiteit Utrecht en met name deze master van harte aan!

Eline IJsselstein, LLM Strafrecht