Toonaangevend in de religiewetenschap

In deze master is er veel aandacht voor onderzoeksvaardigheden. Daarbij kom je ook in aanraking met onderzoek dat wordt uitgevoerd in opdracht van overheid en maatschappelijke organisaties. Zo krijg je al zicht op je toekomstige werkveld, waarin Utrecht een centrale speler is. De Universiteit Utrecht heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een belangrijk onderzoekscentrum op het gebied van religiewetenschap en islamologie, met internationaal vooraanstaande onderzoekers, die teams van jonge onderzoekers om zich heen hebben.

Toponderwijs

Wanneer je Religie en samenleving studeert in Utrecht, profiteer je van de kennis van een team van gerenommeerde religiewetenschappers. Niet alleen zijn ze zelf goede onderzoekers, ze volgen ook de nodige didactische trainingen om ervoor te zorgen dat jouw programma van topniveau is.

In de Nationale Studenten Enquête van 2017 beoordelen onze studenten de master Religie en samenleving met een 4,2. Vooral de docenten van onze master worden gewaardeerd.

(Inter)nationaal netwerk

Naast de kennis van de staf, profiteer je ook van het netwerk van het programma. Wanneer je stage wilt lopen kun je terecht bij een groot aantal instituten en universiteiten in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Nederland.

Specialisatie én een goede basis

In het programma is er een goede balans tussen specialisatie en brede, theoretische en methodologische vorming. Kies je voor de track Islam, Europa en moderniteit, dan ga je weliswaar niet in op de bredere religiewetenschap, maar komt de vergelijking met andere godsdiensten zeker aan bod. 

Utrecht Summer School over religie
Utrecht Summer School in Religion

Ben je een bachelorstudent van een andere Universiteit of een andere opleiding? En zou je graag ervaren wat het is om religiewetenschappen in Utrecht te studeren? Dan is onze Engelstalige cursus over religie binnen de Utrecht Summer School wat voor jou! Dit jaar richten we ons op actuele discussies over de rol van religie in onze geglobaliseerde wereld. Studenten die zich na de cursus voor de masters Religie en samenleving of Religious Studies inschrijven en deze programma’s afronden, krijgen het bedrag van de Summer School-cursus terug. Heb je interesse in onze cursus, neem dan contact op met de programmacoördinator van Religie en samenleving. Voor meer informatie kun je daarnaast terecht op onze Utrecht Summer School-website.

 

Prijs voor Pussy Riot-scriptie
Photo: Wikimedia Commons/Denis Bochkarev

Tabitha Zinnen, masterstudent Religies in hedendaagse samenlevingen, heeft de Vliegenthart Scriptieprijs 2014 gewonnen. Haar scriptie gaat over het Russische 'punkgebed' van de protestgroep Pussy Riot en de verschillende interpretaties daarvan. 

>> Lees het nieuwsbericht