Waarom in Utrecht

Het masterprogramma Publiek management in Utrecht onderscheidt zich door:

  • combinatie bestuurskunde en organisatiewetenschap
  • actuele casussen en competenties voor de praktijk
  • kleinschalig onderwijs
     

Combinatie bestuurskunde en organisatiewetenschap

Het masterprogramma Publiek management wordt aangeboden binnen de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Die onderscheidt zich door de combinatie van bestuurskunde en organisatiewetenschap: het organiseren van maatschappelijke vraagstukken, via de publieke sector en publieke dienstverleners.

Actuele casussen en competenties voor de praktijk

De opleiding is praktijkgericht. Je werkt met actuele casussen en door het doen van onderzoek maak je kennis met de praktijk. Het programma is gebaseerd op een didactisch concept van taak- en competentiegericht onderwijs: aan de hand van taken verwerf je competenties ten behoeve van je toekomstige beroepsuitoefening.

Kleinschalig onderwijs

De kleinschaligheid van de opleiding is bijzonder; de persoonlijke betrokkenheid en interactiviteit is groot. Je werkt in een groep van maximaal 25 studenten die intensief begeleid wordt door een vaste begeleider.

Onze verwachtingen

Uitgangspunt van de masterprogramma’s van Bestuurs- en Organisatiewetenschap is dat je al veel kennis in huis hebt. Wij willen die kennis activeren en aanvullen. Een nieuwsgierige, actieve studiehouding is dan ook belangrijk.
De Universiteit Utrecht stelt hoge eisen aan haar masteronderwijs. Je mag rekenen op kleinschalig en uitdagend onderwijs, goede begeleiding en inspirerende experts die graag hun vakkennis met je delen. De Universiteit Utrecht verwacht daarvoor ook je betrokkenheid, inzet en de ambitie om het beste uit jezelf te halen. Eigenlijk draait alles dus om wederzijds commitment.

Internationale toppositie

De Shanghai Ranking rangschikt de Universiteit Utrecht op 1 in Nederland en op 52 wereldwijd. Meer informatie over de Universiteit Utrecht in de rankings vind je hier.

Uitstekende faciliteiten

Als student maak je gebruik van de uitstekende studievoorzieningen van de faculteit, waaronder de moderne universiteitsbibliotheek in de binnenstad met een uitgebreide collectie. Je hebt zowel in de bibliotheek als vanuit je werkplek thuis toegang tot Nederlandse en buitenlandse wetenschappelijke publicaties. Ook heb je een ruime keuze aan databanken die toegang geven tot wetenschappelijke artikelen en dergelijke. Verder beschik je over de modernste voorzieningen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.