Voorbereiding op de arbeidsmarkt

Ik gaf me op voor een traineeship van drie maanden op de Nederlandse vertaalafdeling van het Europees Parlement in Luxemburg. Inmiddels werk ik al bijna twee jaar fulltime bij het Parlement en heb ik het nog altijd ontzettend naar mijn zin.
Nadia Eftaxias, alumna

Tijdens je studie verdiep je je kennis, maar werk je ook aan academische en professionele vaardigheden. Daarnaast word je uitgenodigd om bewust aan de slag te gaan met voorbereiding op de arbeidsmarkt door het reflecteren op je drijfveren, het onderzoeken van je mogelijkheden op de arbeidsmarkt, het leggen van contact met potentiële stage/werkgevers en het oefenen van vaardigheden zoals solliciteren. Zo ontwikkel je jezelf van student tot professional.  

Gastcolleges en vertaalopdrachten

Een kwart van het studieprogramma bestaat uit onderdelen waarin je kennis opdoet over de verschillende beroepsdomeinen in het vertaalveld. In deze cursussen krijg je ook gastcolleges van professionals en alumni, die je een helder beeld kunnen geven over hoe je toegang krijgt tot het veld en aan welke vereisten je moet voldoen. De vertaalopdrachten die je tijdens de vertaalcolleges krijgt, zijn gebaseerd op bestaande situaties en worden beoordeeld aan de hand van professionele normen die in het veld gelden.

Stage

Aan het einde van het eerste jaar doe je ook een verplichte stage (2 maanden), waardoor je in direct contact komt met het werkveld, en je nuttige contacten opdoet voor je toekomstige professionele leven.

Career Services

Career Services biedt sollicitatietrainingen en cursussen die je helpen oriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een effectieve sollicitatiebrief, en hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Lees meer over loopbaanbegeleiding.

Your Perspective

Your Perspective is een maandelijkse bijeenkomst voor studenten en alumni van de faculteit Geesteswetenschappen. Iedere maand staat één werkveld centraal en komen alumni vanuit verschillende disciplines vertellen over hun ervaringen.

Carrièrenacht Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert ieder jaar een CarrièreNacht met interessante partners. Zij laten een scala aan baanmogelijkheden voor afgestudeerden in de geesteswetenschappen zien, maar ze bieden je ook de kans je te ontwikkelen door aan hun projecten mee te doen of van hun diensten gebruik te maken. Lees meer over de  CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Carrièredag

Elk jaar organiseert de Universiteit Utrecht de Carrièredag. Op deze dag ontmoeten studenten en bedrijven elkaar. Je kunt deelnemen aan workshops en trainingen en kennismaken met recruiters op de bedrijvenmarkt. Je kunt ook een sollicitatietraining volgen of je cv laten checken door een deskundige.

UU Carrièredag