Maak kennis met de master

Wil je deze master beter leren kennen? Op deze pagina vind je wanneer je de Master's Open Day kunt bezoeken, maar je vindt er ook verhalen van onze studenten en alumni, en profielen van onze docenten.

Bezoek de Master's Open Day en maak kennis met Professioneel vertalen aan de Universiteit Utrecht. Naast het bijwonen van een presentatie over ons programma krijg je de mogelijkheid om met docenten, studenten en alumni te spreken en je vragen voor te leggen.

Algemene ronde voor hbo-studenten

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert een algemene ronde voor hbo-studenten, die geïnteresseerd zijn in het volgen van een master, waarin de grootste verschillen tussen hbo en wo worden besproken (Van hbo naar wo: ervaringen van onze premasterstudenten).

Volgende Master's Open Day

De volgende Master's Open Day is op vrijdag 10 februari (op locatie). Meer informatie vind je op deze pagina. Klik op de onderstaande knop om je direct aan te melden. 
Kun je niet op locatie aanwezig zijn? Laat dan hier je e-mailadres achter en krijg toegang tot alle presentatieopnames van onze masterprogramma’s. 

Meld je aan

Testimonials

Ik had er nooit bij stilgestaan dat de Europese instellingen een walhalla voor vertalers zijn.

Nadia Eftaxias is vertaler bij het Europees Parlement

Docenten

Profielfoto prof. dr. Haidee Kotze
Prof. dr. Haidee Kotze

Haidee Kotze is mastercoördinator

Prof. dr. Haidee Kotze is hoogleraar Vertaalwetenschap. Haar onderzoek richt zich op de manier waarop sociale, culturele en cognitieve factoren verweven zijn in het vormgeven van vertalingen. Ze heeft een bijzondere interesse in de cognitieve processen die een rol spelen bij vertalen, en hoe deze een duidelijke ‘vingerafdruk’ achterlaten op vertaalde teksten. Daarnaast doet Haidee onderzoek naar taalvariatie en -verandering, en naar politiek discours.

Maak kennis met onze kerndocenten