Onderwijswetenschappen

Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Wil je een master doen in Onderwijswetenschappen / Onderwijskunde, dan biedt de Universiteit Utrecht verschillende mogelijkheden:

  1. Eenjarige master Educational Sciences 
    (voorheen Onderwijswetenschappen. In voltijd én deeltijd)
  2. Tweejarige onderzoeksmaster Educational Sciences: Learning in Interaction (research)
  3. Hbo-premasterprogramma Onderwijswetenschappen 
    (als voorbereiding op de eenjarige master)
  4. NIEUW: MPabo-traject, tweejarig traject met deeltijdmaster Educational Sciences (Universiteit Utrecht) in combinatie met de flexibele deeltijdbacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (PABO) voor academici (Hogeschool Utrecht).

De eenjarige master wordt volledig in het Engels aangeboden. Zo word je goed voorbereid op een internationale arbeidsmarkt en een steeds meer transnationaal geörienteerd beroepsveld.

Geïnteresseerd in deze programma's? Bezoek onze Master's Open Day op woensdag 11 oktober 2023!

Herinner mij

Naast de bovengenoemde programma's zijn onderstaande masters wellicht ook interessant als je een vooropleiding hebt in Onderwijswetenschappen / Onderwijskunde:

Waarom een master aan de Universiteit Utrecht?

De Universiteit Utrecht wordt gezien als een van Europa's meest vooraanstaande universiteiten vanwege de kwaliteit van ons onderwijs en vanwege het innovatieve onderzoek dat UU-onderzoekers door de jaren heen hebben verricht. De Shanghai Ranking rangschikt de UU op 1 in Nederland en op 54 wereldwijd (2022). Volgens de Times Higher Education Ranking staat de universiteit op plaats 69 (2022). De UU staat op de 39e plaats wereldwijd in de Taiwan-ranglijst (2022). Zie meer beoordelingen op deze Universiteit Utrecht overzichtspagina