Onderwijswetenschappen

Wil je een master doen in Onderwijswetenschappen / Onderwijskunde, dan biedt de Universiteit Utrecht verschillende mogelijkheden:
 

  1. Eenjarige master Educational Sciences, in voltijd én deeltijd (Onderwijswetenschappen);
  2. Tweejarige onderzoeksmaster Educational Sciences: Learning in Interaction (research);
  3. Hbo-premasterprogramma Onderwijswetenschappen, als voorbereiding op de eenjarige master Educational Sciences;
  4. MPabo-traject, tweejarig combinatietraject van de deeltijdmaster Educational Sciences (Universiteit Utrecht) en de flexibele deeltijdbacheloropleiding Leraar Basisonderwijs (PABO) voor academici (Hogeschool Utrecht).

Heb je interesse in (een van) deze programma's? Kom dan langs op de Master's Open Day:

Bezoek onze Master's Open Day

Naast de bovengenoemde programma's zijn onderstaande masters wellicht ook interessant als je een vooropleiding hebt in Onderwijswetenschappen / Onderwijskunde:

Waarom een master aan de Universiteit Utrecht?

De Universiteit Utrecht wordt gezien als een van Europa's meest vooraanstaande universiteiten vanwege de kwaliteit van ons onderwijs en vanwege het innovatieve onderzoek dat UU-onderzoekers door de jaren heen hebben verricht. De Shanghai Ranking rangschikt de UU op 1 in Nederland en op 54 wereldwijd (2022). Volgens de Times Higher Education Ranking staat de universiteit op plaats 69 (2022). De UU staat op de 39e plaats wereldwijd in de Taiwan-ranglijst (2022). Zie meer beoordelingen op deze Universiteit Utrecht overzichtspagina