Testimonials

  • Alexandra Mol studeert Nederlandse taal en cultuur: educatie en communicatie

    “Na vier jaar moderne letterkunde (bachelor Taal- en cultuurstudies) in Utrecht te hebben gestudeerd, zocht ik naast verdieping op een academisch niveau, ook naar een praktische specialisatie. Met de educatieve master heb je een mastergraad én een vakopleiding. Het voordeel van de tweejarige master vind ik dat de theorie en praktijk een samenhang vertonen, wat niet zo is als je een losse docentenopleiding na je master doet.  

    Voor mij was het praktijkjaar wel even spannend. Zou het iets voor mij zijn? Maar gelukkig is lesgeven precies wat ik wil. Mijn eerste masterstage was op het Christelijk Lyceum Veenendaal, waar ik het enorm naar mijn zin had en ontzettend veel heb geleerd. Ik kon bijna niet geloven dat ik daar toen twee eigen klassen had, terwijl ik een paar maanden daarvoor nog nooit voor de klas had gestaan. 

    Als beginnend docent kom je jezelf wel tegen; je maakt reflectieopdrachten, je krijgt constant feedback van je stagebegeleider en dan zijn er natuurlijk de leerlingen, die je elke dag weer ‘directe feedback’ geven. Maar als je de masteropleiding echt leuk vindt, dan is dit niet erg en leer je er alleen maar van. Het gaat erom dat je jezelf verbetert!”