Het overgrote deel van mijn studietijd ging uit naar mijn stage bij het Meertens Instituut te Amsterdam. Tijdens mijn onderzoek wilde ik erachter komen hoe rappers de wijk en de stad inzetten in hun teksten en profilering.
Aafje de Roest, alumna

Contact met alumni en netwerk opbouwen

Tijdens het programma word je op verschillende manieren geholpen bij het opbouwen van je toekomstige carrière:

  • Je wordt in contact gebracht met alumni die je kunnen vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt.
  • Je bouwt aan een wetenschappelijk netwerk.
    Zo zijn er wetenschappelijke tijdschriften die studenten in de redactie hebben: hiermee werk je niet alleen aan redactionele vaardigheden maar breid je op die manier ook je netwerk uit.
  • Je bouwt aan een netwerk bij culturele instellingen.
    Dit doe je bijvoorbeeld door stage te lopen, te publiceren voor een schrijver of onderzoek te doen voor deze instituties.
Career Services

Career Services biedt sollicitatietrainingen en cursussen die je helpen oriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een effectieve sollicitatiebrief, en hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Lees meer over loopbaanbegeleiding.

Your Perspective

Your Perspective is een maandelijkse bijeenkomst voor studenten en alumni van de faculteit Geesteswetenschappen. Iedere maand staat één werkveld centraal en komen alumni vanuit verschillende disciplines vertellen over hun ervaringen.

Carrièrenacht Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert ieder jaar een CarrièreNacht met interessante partners. Zij laten een scala aan baanmogelijkheden voor afgestudeerden in de geesteswetenschappen zien, maar ze bieden je ook de kans je te ontwikkelen door aan hun projecten mee te doen of van hun diensten gebruik te maken. Lees meer over de  CarrièreNacht Geesteswetenschappen

Carrièredag

Elk jaar organiseert de Universiteit Utrecht de Carrièredag. Op deze dag ontmoeten studenten en bedrijven elkaar. Je kunt deelnemen aan workshops en trainingen en kennismaken met recruiters op de bedrijvenmarkt. Je kunt ook een sollicitatietraining volgen of je cv laten checken door een deskundige.

UU Carrièredag