Het overgrote deel van mijn studietijd gaat uit naar mijn stage bij het Meertens Instituut te Amsterdam. Daar doe ik onderzoek binnen het project Nederlandsheid.
Aafje de Roest, student Nederlandse literatuur en cultuur

Contact met alumni en netwerk opbouwen

Tijdens het programma word je op verschillende manieren geholpen bij het opbouwen van je toekomstige carrière:

  • Je wordt in contact gebracht met alumni die je kunnen vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt.
  • Je bouwt aan een wetenschappelijk netwerk.
    Zo zijn er wetenschappelijke tijdschriften die studenten in de redactie hebben: hiermee werk je niet alleen aan redactionele vaardigheden maar breid je op die manier ook je netwerk uit.
  • Je bouwt aan een netwerk bij culturele instellingen.
    Dit doe je bijvoorbeeld door stage te lopen, te publiceren voor een schrijver of onderzoek te doen voor deze instituties.

Career Services

Career Services biedt sollicitatietrainingen en cursussen die je helpen oriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een effectieve sollicitatiebrief, en hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Lees meer over loopbaanbegeleiding.

Carrièrenacht Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert ieder jaar een CarrièreNacht met interessante partners. Zij laten een scala aan baanmogelijkheden voor afgestudeerden in de geesteswetenschappen zien, maar ze bieden je ook de kans je te ontwikkelen door aan hun projecten mee te doen of van hun diensten gebruik te maken. Lees meer over de CarrièreNacht Geesteswetenschappen.

Carrièredag

Elk jaar organiseert de Universiteit Utrecht de Carrièredag. Op deze dag ontmoeten studenten en bedrijven elkaar. Je kunt deelnemen aan workshops en trainingen en kennismaken met recruiters op de bedrijvenmarkt. Je kunt ook een sollicitatietraining volgen of je cv laten checken door een deskundige.

UU Carrièredag