Extra uitdaging

Voor studenten op zoek naar extra uitdaging naast hun Master zijn er verschillende opties. 

Masterlanguage

Als je je tijdens je master specialiseert in een taal, biedt Masterlanguage een interessante aanvulling op je studie. Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod gericht op de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands en de klassieke talen (Grieks & Latijn). De cursussen worden gegeven in de doeltaal (m.u.v. Grieks en Latijn) en worden verzorgd door docenten van:

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Universiteit Leiden
  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit van Amsterdam
  • Vrije Universiteit Amsterdam

De cursussen uit dit aanbod kun je deels in de plaats van het reguliere cursusaanbod volgen (na overleg met de mastercoördinator). Informatie over de cursussen, ingangseisen en inschrijving vind je op de website van Masterlanguage.

Naast het cursusaanbod organiseert Masterlanguage ook lezingen en masterclasses. Op deze manier kom je in contact met docenten (met verschillende expertises) en met talenstudenten uit heel Nederland.

Aanbod universiteitsbrede honoursprogramma’s

Je kunt kiezen uit de drie onderstaande universiteitsbrede honoursprogramma’s. Binnen deze interdisciplinaire programma’s werk je samen met studenten van verschillende disciplines aan diverse maatschappelijke en wetenschappelijke vraagstukken. Door een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te analyseren leer je om op een breed en verbindend niveau je weg te vinden binnen de huidige complexe wereld. Na afronding van deze honoursprogramma's ontvang je, tijdens een feestelijke ceremonie, een honourscertificaat.

Meer informatie over honoursprogramma’s op de UU vind je op de pagina van het Honours College en Instagram.