Extra uitdaging

Voor studenten op zoek naar extra uitdaging naast hun Master zijn er verschillende opties. 

Masterlanguage

Als je je tijdens je master specialiseert in een taal, biedt Masterlanguage een interessante aanvulling op je studie. Masterlanguage is een landelijk cursusaanbod gericht op de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans en de klassieke talen (Grieks & Latijn). De cursussen worden gegeven in de doeltaal (m.u.v. Grieks en Latijn) en worden verzorgd door docenten van:

  • Rijksuniversiteit Groningen
  • Radboud Universiteit Nijmegen
  • Universiteit Leiden
  • Universiteit Utrecht
  • Universiteit van Amsterdam
  • Vrije Universiteit Amsterdam

De cursussen uit dit aanbod kun je bovenop het reguliere cursusaanbod volgen, of (in overleg met de mastercoördinator) deels in de plaats daarvan. Informatie over de cursussen, ingangseisen en inschrijving vind je op de website van Masterlanguage.

Naast het cursusaanbod organiseert Masterlanguage ook lezingen en masterclasses. Op deze manier kom je in contact met docenten (met verschillende expertises) en met talenstudenten uit heel Nederland.

Young Innovators

Wil jij meer uit je studie halen? De Universiteit Utrecht biedt het programma Young Innovators aan voor creatieve en ambitieuze studenten die hun academische vaardigheden graag inzetten voor het algemene welzijn van de samenleving.

Als Young Innovator werk je aan maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame huisvesting voor vluchtelingen, voedselverspilling, hoe je een stad veiliger maakt door kunst, toegankelijke medicijnen en nog veel meer. Samen met een interdisciplinair team van studenten en inspirerende sessies met coaches en experts werk je een heel jaar aan projecten om van de wereld een betere plek te maken.

Lees meer (in het Engels)

Aanbod universiteitsbrede honoursprogramma’s

Je kan kiezen tussen de drie onderstaande universiteitsbrede honours programma's. In deze interdisciplinaire programma's werk je aan verschillende sociale en academische vraagstukken samen met studenten van andere disciplines. Door het analyseren van problemen vanuit verschillende perspectieven leer je hoe je de complexiteit van de hedendaagse maatschappij kan navigeren. Na de afronding van deze honours programma's ontvang je een honours certificaat gedurende een feestelijke ceremonie. 

Voor meer informatie over honours programma's aan de UU, ga naar de Honours College website of Instagram.