Zij-instroom-traject

Je kunt je opleidingstraject combineren met een baan in het onderwijs en je eerstegraads bevoegdheid behalen terwijl je als on(der)bevoegd docent voor de klas staat. Je werkgever kan zogenaamde zij-instroomsubsidie voor je aanvragen. Dan ben je ‘zij-instromer in beroep’. Binnen twee jaar haal je je eerstegraads lesbevoegdheid, waarmee je les mag geven in alle klassen van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo), het mbo én  het volwassenenonderwijs.

Uitgebreide informatie over de mogelijkheden vind je op de website Onderwijs voor Professionals: Word leraar.

Voorlichtingsbijeenkomst maandag 11 december 2023

Ben jij geïnteresseerd in een loopbaan in het onderwijs? En ben jij benieuwd hoe een baan als leraar eruit ziet? Kom dan op maandag 11 december 2023 (18:00 - 20:30 uur) naar de voorlichtingsbijeenkomst over de Utrechtse lerarenopleidingen op de campus van de Universiteit Utrecht!

Deze voorlichting is bedoeld om jou te helpen in jouw keuzeproces bij het vinden van de juiste lerarenopleiding. Er zal een plenaire voorlichting gegeven worden over de verschillende Utrechtse lerarenopleidingen. Ook studenten en/of alumni komen uitvoerig aan het woord om hun ervaringen met de opleiding en het vak leraar te delen. Na afloop van het plenaire deel is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan o.a. studieadviseurs. Zo ontdek je welke lerarenopleiding het beste bij jou past!

Lerarenopleidingen
Gedurende deze avond kun je alles te weten komen over de volgende opleidingen die de Graduate School of Teaching van de Universiteit Utrecht aanbiedt:

  • Educatieve module
  • Zij-instroom in Beroep-traject
  • 2 jarige educatieve master
  • Leraar voorbereidend hoger onderwijs

Vragen?

Heb je vragen over de voorlichtingen of het zij-instroomtraject?
Neem dan contact op met de Graduate School of Teaching via: ZIB.gst@uu.nl.