• Rebecca Samuel studeerde Klinische kinder- en jeugdpsychologie

  Rebecca Samuel, alumna Klinische kinder- en jeugdpsychologie

  “Vroeger wilde ik kinderarts worden. Maar uiteindelijk duurt zo’n opleiding erg lang en bovendien heeft het psychologische aspect van kinderen met een stoornis mij eigenlijk altijd meer geïnteresseerd. Kijken en onderzoek doen naar dieperliggende oorzaken van problemen. Voor mij werd het dus eerst de bachelor Psychologie (studiepad Kinder- en jeugdpsychologie), en daarna de master klinische Kinder- en jeugdpsychologie.” 

  Utrecht

  “Ik koos voor Utrecht omdat er bij de faculteit Sociale Wetenschappen in Utrecht een aantal hele goede docenten werken. Vooral Psychologie staat internationaal hoog aangeschreven. Daarnaast vond ik Utrecht een leuke stad.” 

  Theorie én praktijk

  “Je gaat bij deze master dieper in op alle psychische stoornissen die er zijn, vooral de cursus Ontwikkelingspsychopathologie vond ik erg interessant. De theorie hierover viel samen met mijn stage, waardoor ik goed de koppeling tussen theorie en praktijk kon maken. Ik liep stage bij Orthopedagogen Psychologen Praktijk Utrecht, waar ik kinderen van 6 tot 18 jaar met uiteenlopende problemen diagnosticeerde en behandelingsadvies gaf. Dan zie je bijvoorbeeld dat bij jongens ADHD zich anders uit dan bij meisjes.” 

  Aan het werk en verder

  “In september haalde ik mijn bul én ben ik getrouwd. Dat waren twee leuke en bijzondere gebeurtenissen in één maand. Ik werk nu als freelancer bij mijn oude stageplek, de OPPU. Op dit moment in mijn loopbaan vind ik het interessanter om in een middelgrote praktijk te werken dan in een groot ziekenhuis of grote instelling. Ik zou in de toekomst nog wel graag willen kunnen behandelen en me bezig willen houden met kinderen die meerdere stoornissen tegelijk hebben. Ik ga dus nog een gezondheidzorgopleiding volgen en de opleiding tot klinisch psycholoog.” 

  - Rebecca Samuel, alumna Klinische Kind- en Jeugdpsychologie