Als je (voorwaardelijk) bent toegelaten tot een masterprogramma aan de Universiteit Utrecht moet je nog een aantal praktische zaken regelen.

Collegegeld betalen

Als je definitief bent toegelaten kun je een machtiging afgeven voor het betalen van je collegegeld. Internationale studenten krijgen bericht over het betalen van het collegegeld. Lees meer over hoe en wanneer je je collegegeld kunt betalen.

Foto uploaden voor de collegekaart

Als je definitief bent toegelaten en als je machtiging voor het betalen van je collegegeld bij ons binnen is, krijg je een collegekaart. Zodra je een universitair mailadres hebt, kun je een pasfoto uploaden (pdf). 

Bevestig je deelname

Per e-mail ontvang je van ons een link naar een bevestigingsformulier. Hierop geef je aan of je wel of niet gebruik wilt maken van je toelating tot het programma.

Als je je voor 1 april hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk 12 mei de beslissing van de toelatingscommissie. Na ontvangst van je bericht van toelating heb je maximaal twee weken om je deelname te bevestigen.

Als je je tussen 1 april en 1 juni aanmeldt, dan ontvang je de beslissing van de toelatingscommissie uiterlijk 12 juli. Na ontvangst van je bericht van toelating heb je maximaal twee weken om je deelname te bevestigen.

Dit is een voorwaarde voor definitieve toelating. Bevestig je je deelname niet, dan verlies je je plek in het programma en wordt je verzoek tot inschrijving geannuleerd.

Inschrijven voor cursus(sen)

Voordat het masterprogramma van start gaat, moet je je al inschrijven voor cursussen. Zodra het cursusaanbod beschikbaar is, krijg je per mail een cursusinschrijfformulier toegestuurd. Ben je al een student van de Universiteit Utrecht, dan schrijf je jezelf in. 

Introductieprogramma

De faculteit Geesteswetenschappen organiseert aan het begin van het collegejaar een introductie. Je krijgt hierover bericht. Heb je een niet-Nederlandse vooropleiding, dan krijg je ook een uitnodiging voor de UU Orientation Day.

ESN Mentor Programme

Ben je bekend met Utrecht en heb je zin om je interculturele-communicatieskills alvast te oefenen? Word dan mentor bij het Erasmus Student Network! Samen met één of twee andere Nederlandse studenten help je internationale studenten zich snel thuis te laten voelen. Je leert hun de stad kennen, maar ook kennismaken met onze cultuur. Interesse? Leer hier meer over mentor worden, of bekijk de webpagina van het ESN-mentorprogramma.

Contact

Vragen over je (voorwaardelijke) toelating, het bevestigingsformulier, de cursusinschrijving of het introductieprogramma? Neem dan contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.

Vragen over je collegegeld of collegekaart? Neem dan contact op met Studentenservice.