Testimonials
Uitdagende discussies over de regulering van nepnieuws en AI maken deze master actueel
Bij de master tref je zowel docenten als studenten die hun passie voor het recht weten te combineren met hun interesse in bijvoorbeeld media, kunst of nieuwe technologieën. Er wordt veel ruimte geboden voor discussie over specifieke rechtsvragen binnen grote, maatschappelijke thema’s. Dat varieert van de regulering van nepnieuws en AI tot de gewenste duur van octrooibescherming op geneesmiddelen. Theorie en praktijk zijn in het recht eigenlijk altijd met elkaar in dialoog, en dat zul je weten ook. Die interactie vindt op een uitdagende manier plaats tijdens de vakken.
Door de keuzevrijheid in de tweede helft van de master bij het scriptietraject en de Capita Selecta, is er gelegenheid persoonlijke interesses of onderwerpen uit de eerste helft uit te diepen. Ook leer je de praktijk beter kennen doordat je verspreid over het jaar kennismaakt met juridische beroepen die wat minder voor de hand liggend zijn.
Dat alles heeft voor mij een goed fundament gelegd om na mijn master eerst bij een kantoor gespecialiseerd in film- en muziekrecht te gaan werken. Vervolgens ben ik me als onderzoeker en redacteur toe gaan leggen op onder andere de muziek(streaming)industrie en juridisch-ethisch verantwoorde technologie.
Etienne Valk (alumnus)
Het vak Kunst en recht heb ik met veel plezier gevolgd
"De master biedt een mooi evenwicht tussen inhoudelijke, IE-gerelateerde vakken en procesrechtelijke vakken. Waar de procesrechtelijke vakken tijdens de studie soms een beetje ‘droog’ kunnen aandoen, is deze combinatie erg nuttig gebleken in mijn huidige werk als advocaat. Je hebt de mogelijkheid om uit diverse keuzevakken (Capita Selecta) te kiezen en dat geef je de vrijheid om de master naar eigen voorkeur in te delen. Met name het keuzevak ‘Kunst en recht’, dat onder meer ging over vervalste schilderijen, parodie en roofkunst, heb ik met veel plezier gevolgd. Tot slot zijn de aan de master verbonden docenten gemotiveerd en enthousiast en hebben ze vaak een hoop praktijkervaring waaruit zij kunnen putten wanneer zij doceren. Dit maakt het erg leuk om de colleges en werkgroepen bij te wonen."
Fleur Westenend (alumnus)
In deze film vertelt Romée over het masterprogramma Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie.