Testimonials

Het vak Kunst en recht heb ik met veel plezier gevolgd

De master biedt een mooi evenwicht tussen inhoudelijke, IE-gerelateerde vakken en procesrechtelijke vakken. Waar de procesrechtelijke vakken tijdens de studie soms een beetje ‘droog’ kunnen aandoen, is deze combinatie erg nuttig gebleken in mijn huidige werk als advocaat. Je hebt de mogelijkheid om uit diverse keuzevakken (Capita Selecta) te kiezen en dat geef je de vrijheid om de master naar eigen voorkeur in te delen. Met name het keuzevak ‘Kunst en recht’, dat onder meer ging over vervalste schilderijen, parodie en roofkunst, heb ik met veel plezier gevolgd. Tot slot zijn de aan de master verbonden docenten gemotiveerd en enthousiast en hebben ze vaak een hoop praktijkervaring waaruit zij kunnen putten wanneer zij doceren. Dit maakt het erg leuk om de colleges en werkgroepen bij te wonen.

Fleur Westenend
LLM Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie
Advocaat bij Brinkhof


De docenten brengen een bak aan praktijkervaring

De master Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie biedt zeer uiteenlopende vakken. De gemene deler hierbij is aandacht voor actuele maatschappelijke kwesties die spelen binnen het raakvlak tussen het intellectueel eigendomsrecht en technologische innovatie. De docenten brengen een bak aan praktijkervaring, waardoor de hoorcolleges en werkgroepen ruim voorzien zijn van concrete voorbeelden uit de actuele rechtspraktijk. Bovendien resulteert de kleinschaligheid van dit programma in veel persoonlijke aandacht voor studenten.
In de master ligt de focus op opkomende technologieën en leer je denken als jurist van de toekomst. Je beschikt na het afronden van de master niet alleen over je civiel effect, maar ook over de tools en kennis om toekomstige technologische uitdagingen juridisch te kunnen beoordelen. Dit heb ik in mijn werk als bedrijfsjurist als erg waardevol ervaren.

Maaike Meeuwsen
LLM Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie
Bedrijfsjurist bij Millstreet Films


In deze film vertelt Romée over het masterprogramma Intellectueel eigendomsrecht, innovatie en technologie.