Zoek jij een extra uitdaging tijdens je master?  De Universiteit Utrecht biedt haar studenten meerdere programma’s in aanvulling op de reguliere masters waarin jij je talenten nog verder kunt ontwikkelen.

Young Innovators

Wil jij meer uit je studie halen? De Universiteit Utrecht biedt het programma Young Innovators aan voor creatieve en ambitieuze studenten die hun academische vaardigheden graag inzetten voor het algemene welzijn van de samenleving.

Als Young Innovator werk je aan maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame huisvesting voor vluchtelingen, voedselverspilling, hoe je een stad veiliger maakt door kunst, toegankelijke medicijnen en nog veel meer. Samen met een interdisciplinair team van studenten en inspirerende sessies met coaches en experts werk je een heel jaar aan projecten om van de wereld een betere plek te maken.

>> LEES MEER (let op: je gaat naar de internationale kant van de site)

Graduate honours interdisciplinary seminars

Ben jij een ambitieuze masterstudent en op zoek naar een intellectuele uitdaging? Meld je dan aan voor de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars!

Dit is een reeks van kleinschalige seminars over de focusgebieden van het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De onderwerpen zijn divers, variërend van mondiale gezondheidsproblematiek en de overgang naar een duurzame samenleving tot trends in jeugdcultuur en wetenschapsfilosofie. Maximaal acht studenten nemen deel aan de discussiegroepen per seminar. Elk seminar wordt verzorgd door een gerenommeerd onderzoeker. Jij, je collega-studenten en de docenten stellen samen de inhoud van de seminars samen.

De seminars

Gedurende een jaar volg je drie seminars die elk bestaan uit drie bijeenkomsten. Na afloop van de drie seminars organiseren alle GHIS studenten een gezamenlijke bijeenkomst waarin je met elkaar deelt wat je tijdens eerdere seminars geleerd hebt.

Elke studieperiode volg je een seminar. Voorafgaand aan de start van een studieperiode kies je welk seminar je wilt volgen. De GHIS-coördinator maakt de indeling van de studenten per seminar.

Onderwerpen die in de seminars van afgelopen jaar voorbij kwamen waren: ‘The societal impact of antibiotic resistance’ en ‘Public Order and Security’.

Rooster

Alle bijeenkomsten vinden plaats in tijdslot E (maandag-donderdag 19:15-22:00). De GHIS-cursus bestaat uit 7,5 ECTS. Het is een extracurriculaire cursus. Er zit geen cursusgeld aan verbonden.

Selectiecriteria

We zijn op zoek naar UU masterstudenten die gemotiveerd zijn en brede interesse hebben voor onderwerpen in interdisciplinair onderzoek en een GPA van 7.0 of hoger voor hun bachelordiploma hebben gehaald. Studenten van alle opleidingen zijn welkom om zich aan te melden.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden door bijgaand formulier (docx) in te vullen en op te sturen naar honourscollege@uu.nl. Aanmeldformulieren kunnen ingestuurd worden tot 10 september 2017. Nadat je aanmelding is goedgekeurd en geselecteerd word je uitgenodigd om deel te nemen aan een groepsinterview op 18 of 19 september.

Wil je meer informatie over GHIS ontvangen? Op dinsdag 5 september van 12:00-13:00 zal een informatiebijeenkomst plaatsvinden, waarbij de programmaleider en één van de GHIS-studenten van afgelopen jaar aanwezig zullen zijn. Stuur een e-mail naar honourscollege@uu.nl als je hier bij wil zijn. Via dit e-mailadres zijn we ook bereikbaar voor vragen.
Ook kun je de powerpointpresentatie van de voorlichting downloaden.

Facultaire honours masters programma’s

Naast universiteitsbrede programma's bieden de faculteiten van de Universiteit Utrecht ook opleidingsspecifieke honoursprogramma's.
Een overzicht van deze programma's vind je hier.