Masters

Zoek jij een extra uitdaging tijdens je master?  De Universiteit Utrecht biedt haar studenten meerdere programma’s in aanvulling op de reguliere masters waarin jij je talenten nog verder kunt ontwikkelen.

Young Innovators

Wil jij meer uit je studie halen? De Universiteit Utrecht biedt het programma Young Innovators aan voor creatieve en ambitieuze studenten die hun academische vaardigheden graag inzetten voor het algemene welzijn van de samenleving.

Als Young Innovator werk je aan maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame huisvesting voor vluchtelingen, voedselverspilling, hoe je een stad veiliger maakt door kunst, toegankelijke medicijnen en nog veel meer. Samen met een interdisciplinair team van studenten en inspirerende sessies met coaches en experts werk je een heel jaar aan projecten om van de wereld een betere plek te maken.

>> LEES MEER (let op: je gaat naar de internationale kant van de site)

Graduate honours interdisciplinary seminars

Ben jij een ambitieuze masterstudent en op zoek naar een intellectuele uitdaging? Meld je dan aan voor de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars!

Dit is een reeks van 3 a 4 kleinschalige bijeenkomsten over de focusgebieden van het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De onderwerpen van de seminars zijn divers, variërend van mondiale gezondheidsproblematiek en de overgang naar een duurzame samenleving, tot trends in jeugdcultuur of wetenschapsfilosofie. Maximaal acht studenten kunnen deelnemen aan deze op discussie gebaseerde seminar groepen. De seminars worden allemaal verzorgd door gerenommeerde onderzoekers. Studenten stellen de inhoud van de seminars samen op met docenten, waardoor er veel ruimte is voor eigen inbreng en interesses.

Je kunt drie seminars kiezen uit een breed aanbod van onderwerpen. Samen met de studenten uit alle seminar groepen werk je uiteindelijk toe naar een gezamenlijke slotconferentie in juni. 

Ben je geïnteresseerd in deze seminars? Stuur dan een e-mail sturen naar honourscollege@uu.nl, waarin je je intentie voor deelname aan het honoursprogramma in 2016/17 aangeeft. Je ontvangt vervolgens een informatiepakket, een aanmeldformulier en meer details over het selectieproces. De deadline voor het indienen van het aanmeldformulier is 25 september. Het selectieproces zal in september-oktober 2016 plaatsvinden.

Houd er rekening mee dat het programma alleen toegankelijk is voor studenten met een sterke academische basis (bachelor GPA op zijn minst 7,5 / A-). Studenten die momenteel in het eerste jaar van een tweejarige masterprogramma van de Universiteit Utrecht zitten kunnen zich ook aanmeldinen, voor deelname tijdens hun tweede jaar.

Facultaire honours masters programma’s

Naast universiteitsbrede programma's bieden de faculteiten van de Universiteit Utrecht ook opleidingsspecifieke honoursprogramma's.
Een overzicht van deze programma's vind je hier.

Feedback formulier