Extra uitdaging

Het gezicht van een studente die intensief kijkt naar een uitvergrote cel

Honoursprogramma master Diergeneeskunde

Wil jij je verdiepen in veterinair wetenschappelijk onderzoek? Volg dan het honoursprogramma master Diergeneeskunde (HP). Soms is dit programma een eerste stap naar een later af te ronden promotieonderzoek. Het HP start jaarlijks in september voorafgaand aan andere onderdelen van de master en duurt één jaar (voltijd).

Het HP start jaarlijks in september voorafgaand aan andere onderdelen van de master en duurt één jaar (voltijd).

In het derde studiejaar van de bachelor Diergeneeskunde worden een aantal studenten geselecteerd op grond van studieresultaten en motivatie. Er zijn meerdere selectieronden, uiteindelijk worden maximaal 10 studenten geselecteerd.

Uit een ruim aanbod van onderzoeksvoorstellen maak je een keuze. De onderzoeksvoorstellen worden door verschillende begeleiders / teams aangeboden. Je kiest in feite dus ook voor een begeleider / team.

Het HP sluit je af met een Engelstalig eindverslag en je houdt een Engelse presentatie op het jaarlijks afsluitende symposium. Bij succesvolle afronding, ontvang je het ‘Diploma of Veterinary Research’.

Studieverenigingen

Wil je naast je studie jezelf ontwikkelen en je voorbereiden op de fase na het afstuderen? Word dan (actief) lid van een studievereniging / stichting:

Zittend publiek dat naar voren kijkt in in een schuin aflopende collegezaal

Capita Selecta

Tijdens de studie heb je ook de mogelijkheid om verschillende actviteiten op het gebied van de diergeneeskunde te doen via Capita Selecta. Je verdiept je in relevante onderwerpen in de diergeneeskundige wereld en bereid je zo voor op de fase na je afstuderen. Heb je aan voldoende activiteiten deelgenomen, dan ontvang je een certificaat.

Young Innovators

De Universiteit Utrecht biedt het programma Young Innovators aan voor creatieve en ambitieuze studenten die hun academische vaardigheden graag inzetten voor het algemene welzijn van de samenleving.

Als Young Innovator werk je aan maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame huisvesting voor vluchtelingen, voedselverspilling, hoe je een stad veiliger maakt door kunst, toegankelijke medicijnen en nog veel meer. Samen met een interdisciplinair team van studenten en inspirerende sessies met coaches en experts werk je een heel jaar aan projecten om van de wereld een betere plek te maken.

Lees meer (in het Engels)

Graduate Honours Interdisciplinary Seminars

Ben je op zoek naar een intellectuele uitdaging, meld je dan aan voor de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars!

Dit is een reeks van 3 à 4 kleinschalige bijeenkomsten over de focusgebieden van het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De onderwerpen van de seminars zijn divers; variërend van mondiale gezondheidsproblematiek en de overgang naar een duurzame samenleving tot trends in jeugdcultuur of wetenschapsfilosofie. De seminars worden verzorgd door gerenommeerde onderzoekers. Door middel van discussie met deze onderzoekers leer je wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen, welke obstakels je hierbij tegen kunt komen, hoe je zo’n onderzoek opzet en hoe je communiceert met wetenschappers van andere disciplines en niet-wetenschappers.

Het programma duurt een jaar (7.5 ECTS). Meer weten over dit programma? Lees hier meer over de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars.