Carrièreperspectieven

Afgestudeerden van de opleiding Klinische gezondheidswetenschappen zijn in verschillende functies werkzaam op het gebied van toegepast onderzoek, zorginnovatie en kwaliteitszorg.

Je kunt hierbij denken aan functies als wetenschappelijk onderzoeker, beleidsmedewerker of stafmedewerker kwaliteitszorg, zelfstandig adviseur op het gebied van inhoudelijke en organisatorische zorgvraagstukken, manager zorg of wetenschappelijk medewerker in zorginstellingen waaronder (academische) ziekenhuizen, bij ziektekostenverzekeraars of nationale onderzoeksinstellingen. Daarnaast zijn diverse alumni werkzaam als docent binnen het hoger en wetenschappelijk onderwijs. 

Voorbeelden van functies

  • Promovendus
  • Onderzoeker
  • Docent opleiding HBO
  • Stafmedewerker innovatie
  • Clustermanager
  • Wetenschappelijke medewerker
  • Beleidsmedewerker
  • Beleidsadviseur kwaliteitszorg
  • Onderzoekscoördinator

Mogelijke carrièrepaden

Afgestudeerden kunnen kiezen uit een breed scala van functies op academisch denk- en werkniveau. Voorbeelden zijn: wetenschappelijk onderzoeker, beleids- of stafmedewerker, kwaliteitsfunctionaris, manager of docent aan een hbo of universiteit.

Academische carrière

Als je na het behalen van je masterdiploma in een academische setting wil blijven werken is er de mogelijkheid om een promotietraject te zoeken. In dit traject zal je in totaal vier jaar lang wetenschappelijk onderzoek doen.

De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat jij je als geneeskundestudent al tijdens je studie oriënteert op de arbeidsmarkt en helpt jou daar graag bij. 

UU Career Services

Career Services helpt studenten van de UU om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Je kan bijvoorbeeld trainingen volgen op het gebied van loopbaanoriëntatie, sollicitatievaardigheden of het schrijven van een sollicitatiebrief.
Meer informatie over career services vind je op de website van UU Career Services.

UU Carrièredag

Een keer per jaar organiseert de Universiteit Utrecht een Carrièredag. Tijdens deze dag kan je deelnemen aan workshops en
trainingen om je professionele skillset te ontwikkelen of om je cv te laten checken. Ook is er een carrièrebeurs waar je recruiters kan ontmoeten. Nieuwsgierig? Lees meer op de website van de UU Carrièredag