Tijdens de opleiding Geneeskunde leer je over het menselijk lichaam, ziekten en gezondheid. De behandeling van de patiënt met zijn ziekte staat centraal. Om vast te stellen wat er aan de hand is met een patiënt, leer je uit te gaan van de aanwezige klachten. Deze toets je aan theoretische kennis die je hebt opgedaan over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid.

Maak kennis met de praktijk

Om goed te behandelen heb je de juiste praktische en communicatieve vaardigheden nodig. Hoe prik je bijvoorbeeld bloed? Hoe voer je een goed gesprek met een patiënt of collega? In Utrecht maak je als geneeskundestudent al vroeg kennis met de praktijk. Zo begin je met de bachelor al in het derde studiejaar met coschappen en kom je met patiënten in contact. Deze praktijkgerichte master is het vervolg op de bacheloropleiding, en de laatste stap richting basisarts.

Het was een zeer leerzame periode die je goed klaarstoomt voor het grote werk
Student Angela van Zijl van de master Geneeskunde

Opzet van deze master

Met deze master vervolg je na de bachelor Geneeskunde je voorbereiding voor het beroep arts. De eerste twee jaar volg je longitudinaal geïntegreerde coschappen waarbij de patiënt centraal staat, onder andere op het gebied van gynaecologie, kindergeneeskunde, neurologie, psychiatrie, oogheelkunde, huisartsgeneeskunde, sociale geneeskunde en dermatologie. In een praktijkomgeving leer je steeds meer te vertrouwen op je eigen handelen.  

Het laatste jaar van de master is een schakeljaar, en vormt een brug naar een van de vele specialistenopleidingen zoals interne geneeskunde, chirurgie of keel-, neus- en oorheelkunde. Je volgt een wetenschappelijke stage en coschap naar keuze. De vakgebieden van de stages kun je zelf bepalen.

Samenvatting

Diploma: Dit masterprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
  • Titulatuur: MSc
  • Opleidingsnaam: Geneeskunde
  • Programma: Geneeskunde
Accreditatie:
Geaccrediteerd door NVAO
Croho-code:
66551
Voertaal:
Nederlands
Vorm (deeltijd/voltijd):
Voltijd
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten: 60 studiepunten is gelijk aan 1 jaar full-time studeren (European Credit Transfer System, ECTS)
180
Startmoment(en):
12 x per jaar
Aanmelddeadline:
  • Alleen toelaatbaar met UU-diploma
  • Geen deadline; je kan je altijd aanmelden
Collegegeld:
Faculteit:
Geneeskunde