Carrièreperspectieven

Let op: vanaf 2022-2023 wordt deze master in het Engels aangeboden.


 

Mogelijke carrièrepaden

Na afronding van de master Film- en televisiewetenschap in Utrecht, kun je aan het werk bij een breed scala aan mediagerelateerde organisaties, bijvoorbeeld in een van de volgende functies:

  • researcher bij een kunst- en cultuurinstelling
  • redacteur bij een omroep
  • programmamaker bij een festival, filmtheater of kunst- en cultuurinstelling
  • educatief medewerker, met name op het gebied van film en televisie
  • beleidsmedewerker op het gebied van film en televisie
  • projectleider bij een film- en televisieproductie
  • adviseur bij een overheidsinstelling of commercieel bedrijf
Betrokken bij onderzoek naar verduurzaming Nederlandse filmindustrie
© iStockphoto.com/ollo

Alumna Fieke Spoler maakte deel uit van een klein onderzoeksteam van de Universiteit Utrecht, dat heeft gekeken naar hoe Nederlandse filmproducties tot stand komen en zich heeft gebogen over de verduurzaming van deze sector. Zij deed voor haar afstudeerstage onderzoek naar duurzaamheid in de Nederlandse filmproductie.

“Door alleen al te spreken met stakeholders en filmprofessionals zet je deze mensen aan het denken.” Lees het volledige nieuwsitem

Naar de arbeidsmarkt

Alumni van onze master zijn gaan werken in verschillende functies in de mediawereld: Linda Kloosterboer werkt als redacteur, producer en regisseur bij de omroep BNN/VARA. Steven van Roosmalen werkt als Content Innovation Specialist voor Videoland en RTL Nederland. Amoo Sayed werkt als redacteur bij Talpa Producties.

Andere alumni zijn gaan werken als:

Academische carrière

De eenjarige master Film- en televisiewetenschap is in principe niet bedoeld als voorbereiding op een PhD-traject. Heb je de ambitie om te promoveren, bekijk dan eens de onderzoeksmaster Media and Performance Studies