Young Innovators

Wil jij meer uit je studie halen? De Universiteit Utrecht biedt het programma Young Innovators aan voor creatieve en ambitieuze studenten die hun academische vaardigheden graag inzetten voor het algemene welzijn van de samenleving.

Als Young Innovator werk je aan maatschappelijke uitdagingen, zoals duurzame huisvesting voor vluchtelingen, voedselverspilling, hoe je een stad veiliger maakt door kunst, toegankelijke medicijnen en nog veel meer. Samen met een interdisciplinair team van studenten en inspirerende sessies met coaches en experts werk je een heel jaar aan projecten om van de wereld een betere plek te maken.

Lees meer (in het Engels)

Graduate honours interdisciplinary seminars

Ben jij een ambitieuze masterstudent en op zoek naar een intellectuele uitdaging? Meld je dan aan voor de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars!

Dit is een reeks van 3 à 4 kleinschalige bijeenkomsten over de focusgebieden van het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De onderwerpen van de seminars zijn divers; variërend van mondiale gezondheidsproblematiek en de overgang naar een duurzame samenleving tot trends in jeugdcultuur of wetenschapsfilosofie. De seminars worden verzorgd door gerenommeerde onderzoekers. Door middel van discussie met deze onderzoekers leer je wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen, welke obstakels je hierbij tegen kunt komen, hoe je zo’n onderzoek opzet en hoe je communiceert met wetenschappers van andere disciplines en niet-wetenschappers.

Het programma duurt een jaar (7.5 ECTS). Meer weten over dit programma? Lees hier meer over de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars.

 

Honoursprogramma Innovation in Pharmacy (HPIP)

De School of Pharmacy heeft een eigen honoursprogramma voor de ongeveer 10% meest getalenteerde studenten. Het is een individueel programma dat uit verschillende onderdelen bestaat:
1) extra verdieping d.m.v. uitdagende opdrachten in cursussen naar keuze;
2) verbreding/verdieping door het opzetten van een eigen project naar keuze (individueel of in een groep) en het organiseren van symposia in samenwerking met het honoursprogramma pharmaceutical sciences (BSc);
3) keuze uit verdiepende opdracht in het kader van het Onderzoeksproject ofwel klinisch project.

Ter voorbereiding op een mogelijk wetenschappelijke/internationale carrière vindt communicatie binnen het programma hoofdzakelijk plaats in het Engels. 

Selectieprocedure

De top 15% van de studentenpopulatie (berekend op basis van de cijfers behaald in de eerste 3 cursussen van de master Farmacie) worden expliciet uitgenodigd om te solliciteren voor HPIP. Daarnaast zullen alle studenten algemene informatie toegestuurd krijgen per e-mail over HPIP. Iedereen die gemotiveerd is en zichzelf een geschikte kandidaat vindt voor dit programma, mag ook solliciteren.

Om deel te nemen aan de sollicitatieronde moeten de volgende documenten naar de coördinator van het programma gestuurd worden:

  • Een motivatiebrief
  • Een curriculum vitae
  • Cijfers behaald tot dan toe, met een gemiddeld cijfer
  • Gemiddeld cijfer van het meest recente behaalde diploma (BSc)
  • Een onderwijsproduct naar keuze (bijv. bachelorwerkstuk)

 De selectiecommissie nodigt vervolgens een aantal studenten uit om hun motivatie en ambitie voor het honoursprogramma te bespreken. Na het afronden van de interviews zullen studenten bericht ontvangen over toelating tot HPIP.